Mainos

Eivätkö lottorahat kiinnosta suomalaisia? Miljoonia jää lunastamatta

Vuosittain Veikkauksen asiakkailta jää lunastamatta lähes kymmenen miljoonan euron edestä voittoja. Hyvä uutinen on, että ne palautuvat vuoden päästä kerryttämään uusia voittopotteja.

– Vuodessa se (summa) lasketaan miljoonissa euroissa, mutta tämähän on sellaista rahaa joka palaa voittoina voittajilla. Kaikki mikä jakamatta jää jaetaan sitten esimerkiksi juuri erikoispoteissa. Kun on tällaisia isompia lottopotteja niin siellä on tämmöistä lunastamatonta voittorahaa sisässä, Veikkauksen tiedottaja Tero Talaslahti sanoo.

– Paljon se lunastamattomien voittojen summa koostuu pienemmistä voitoista. Ihmiset saattaa sitten unohtaa tällaisia pienempiä voittoja tai eivät tarkasta tositteitaan, Talaslahti jatkaa.

Viime vuonna voittoja jäi lunastamatta runsaat 9 miljoonaa euroa. Summa on Veikkauksen mukaan pysynyt viime vuosina suurin piirtein saman suuruisena.

Veikkauksella toivotaankin, että yhä useampi käyttäisi Veikkaus-korttia, jolloin voitot tilittyisivät suoraan ja varmasti pelaajan tilille.

– Sitten kun käy niin hyvä tuuri että voittaa, niin olisihan se kiva että se raha löytäisi sitten perille oikealle henkilölle.

Päävoitto jäi ilman ottajaa

Suurin toistaiseksi lunastamaton voittosumma on vuodelta 1995. Tuolloin Vantaalla pelattu oikea lottorivi olisi oikeuttanut 2 360 000 euron voittoon. Summa jäi kuitenkin syystä tai toisesta lunastamatta.

– Kyllä monesti on tilanne, että isoakaan pottia ei tulla aivan heti lunastamaan. Silloin kun tällaisen ison voiton lunastaminen alkaa venyä sillä tavalla, että voittajasta ei kuulu muutamaan kuukauteen mitään, niin kyllä se sitten on jo hyvin poikkeuksellista, tiedottaja Tero Talaslahti kertoo.

Viime viikolla voitettua loton ennätyspottia ei ole toistaiseksi lunastettu.

– Tässähän ei nyt vielä hirveän pitkä aika ole mennyt siitä voitosta, että voi olla, että voittaja seuraa tilannetta ihan tyynesti ja katselee minkälainen kohina asiasta nousee, Talaslahti sanoo. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.