Mainos

"Eipä voi sanoa, että meillä olisi sama käsitys Venäjästä" – Trumpin kolea ensikosketus EU:hun kesti vain tunnin ja 15 minuuttia

2:46

EU-johtajien ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin ensikohtaaminen Brysselissä oli odotetusti viileä. Vierailu EU-johtajien luona kesti kokonaisuudessaan vain reilun tunnin. Yhteistä linjaa ei löytynyt juuri mistään – terrorismin torjuntaa lukuunottamatta.

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk on todennut, että hänen ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin tapaaminen ei sujunut erityisen yhteisymmärryksen merkeissä. Yhteisiä käsityksiä muun muassa ympäristöstä, kaupasta tai Venäjästä ei saatu aikaan.

Sen sijaan turvallisuudesta ja terrorismin vastaisesta taistelusta oltiin odotusten mukaisesti jotakuinkin samalla kannalla.

Trump ei pitänyt tiedotustilaisuutta, Tusk sen sijaan kommentoi tapaamista jälkeenpäin skeptiseen sävyyn.

– Enpä nyt ole ihan sataprosenttisen varma voimmeko me sanoa – meillä tarkoitan presidentti Trumpia ja itseäni – että meillä olisi samanlainen käsitys Venäjästä. Vaikkakin näyttää, että olemma samalla linjalla, mitä tulee itse Ukrainan konfliktiin, Tusk kommentoi tapaamisen jälkeen.

– Pääviestini presidentti Trumpille on, että se, mikä antaa yhteistyöllemme ja ystävyydelle sen syvimmän merkityksen, on yhteiset arvomme kuten vapaus, ihmisoikeudet ja kunnioitus ihmisarvoa kohtaan, Tusk sanoi.

– Arvot ja periaatteet ensin, niin meidän Euroopan ja Amerikan pitäisi sanoa, Tusk jatkoi viitaten selvästi Trumpin kampanjan iskulauseeseen "Amerikka ensin".

EU-johtajien tapaamisen jälkeen Trump lounastaa Ranskan uuden presidentin Emmanuel Macronin kanssa. Illalla odottaa Nato-maiden huippukokous Naton päämajassa Brysselissä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.