Eineksillä elänyt perhe muutti ruokavalionsa täysin: ”Paluuta entiseen ei ole”

Kari Aihisen avulla nurmijärveläisperheen ruokavaliosta tuli monipuolisempi.

Huippukokki Kari Aihinen auttoi Kaappaus keittiössä-ohjelmassa viisihenkistä perhettä löytämään ruoanlaiton ilon. Aiemmin perheen ruokavalio koostui lähinnä eineksistä, sillä äiti Jessica inhosi ruoanlaittoa.

Suurimmat kompastuskivet ruoanlaitossa olivat mausteiden ja kasvisten puute. Aihisen opastuksella vanhemmat Tero ja Jessica opettelivat valmistamaan kasviksia eri tavoilla ja käyttämään mausteita.

Jessica kertoo ohjelmassa, että Aihisen vierailu muutti perheen ruokatottumukset täysin. Einekset ovat kadonneet lautasilta, ja Jessica valmistaa ruoan joka päivä. Lapsetkin ovat tyytyväisiä uusiin ruokiin.

– Olen tosi kiitollinen, että Kape tuli tänne. Se oli minulle kuin lottovoitto. En tiedä kuinka kauan tätä olisi muuten jatkunut, Jessica sanoo.

Jessica kärsi aiemmin voimakkaasta epäonnistumisen pelosta, jonka vuoksi hän ei halunnut kokeilla uusia ruokalajeja. Aihisen avulla hän on oppinut suhtautumaan asioihin rennommin.

– Olen saanut paljon onnistumisia vastapainoksi epäonnistumisen pelkoon.

Myös isä Tero on muutokseen tyytyväinen.

– Paluuta entiseen ei varmaan ole. Kun on oppinut tekemään ruokaa ja sitä haluaa tehdä, eivät ne einekset maistu miltään, hän toteaa.

Perheen uusi ruokavalio saa Aihiselta puhtaat paperit. Hän iloitsee löytäessään jääkaapista vihanneksia ja juureksia.

– Onneksi olkoon, näin tämän pitää mennä.

Kaappaus keittiössä MTV3-kanavalla maanantaisin klo 20.

Lue myös:

    Uusimmat