Eilinen tihkusade sotkee Helsinki-Vantaan lentoja sunnuntaihin saakka: Useita lentoja myöhässä, osa peruttu – "Euroopan lentoja joudutaan viivästyttämään"

Helsinki-Vantaan lentoasema laajenee 2:08
Katso video: Näin Helsinki-Vantaan lentokenttä laajenee!

Eilen Etelä-Suomessa vihmonut jäätävä tihku sotkee lentoliikennettä Helsinki-Vantaan lentokentällä vielä todennäköisesti huomiseen saakka, kertoo lentokenttätoiminnoista vastaava Finavia.

Useat lennot myöhästyivät eilen lähtöaikataulustaan ja saapuvat myös myöhässä takaisin Helsinkiin. Finavian mukaan saapuvissa ja lähtevissä lennoissa on edelleen viivästyksiä ja peruutuksia.

Tänään myöhässä ovat eniten Aasiasta palaavat lennot.

– Tämä on ollut tosi ikävä tilanne matkustajien kannalta ja olemme todella pahoillamme tästä, Finavian viestinnästä kommentoidaan.

Finnair: Euroopan lentoja viivästetään

Viivästykset vaikuttavat tänään ainakin 1 300 Finnairin asiakkaan matkantekoon.

Finnairin mediasuhteiden johtaja Päivyt Tallqvistin mukaan liikenne on tänään sujunut jo eilistä paremmin, mutta liikennettä on haitannut eilisen heijastevaikutukset sekä kiitoteiden putsauksesta aiheutuvat tauot.

Myöhästymisiä on luvassa myös iltapäivällä ja alkuillasta.

– Meillä tulee viisi kaukolentoa Aasiasta myöhässä, ja Euroopan lentoja joudutaan viivästyttämään, koska haluamme saada asiakkaat kaukolennoilta jatkolennoille, Tallqvist kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat