Mainos

Lumimyräkkä ruuhkautti Helsinki-Vantaan – Finnair perui yli 60 lentoa, sadat matkustajat yöpyivät kentällä

2:00

Finnairin mukaan huonon sään kerrannaisvaikutuksiin on varauduttava vielä lähipäivinä. Illan ja yön aikana Finnair joutui perumaan yli 60 lentoa ja lisäksi useat lennot myöhästelivät.

Keski-Euroopassa maanantaina riehunut myrsky ja Etelä-Suomea riivannut sankka lumipyry ruuhkauttivat pahoin Helsinki-Vantaan lentokentän ja Finnair joutui perumaan yli 60 yhdensuuntaista lentoa. Myös Ilmailualan unionin ylityökielto vaikutti tilanteeseen.

Peruttujen lentojen lisäksi lennoissa oli myös pitkiä useamman tunnin viivästyksiä pitkin päivää. Satoja ihmisiä joutui yöpymään lentokentällä, sillä hotellit täyttyivät nopeasti.

– Toimitimme kentälle sen verran peittoja, ruokaa ja juomaa kuin vain saimme hankittua, mutta ei se varmasti mukavaa asiakkaille ollut, sanoo Finnairin mediasuhteista vastaava johtaja Päivyt Tallqvist.

Tallqvistin mukaan suurin syy viivästyksiiin oli se, että lentokentällä oli huonon sään takia usean tunnin ajan vain yksi kiitotie käytössä.

– Meidän toiminta rupesi ruuhkautumaan aamupäivästä lähtien. Iltapäivä ja alkuilta on meille se kaikista kiireisin aika, sinne kentälle muodostui todella kovat ruuhkat. Myös matkatavaroiden toimituksissa oli viivästyksiä.

Lentoliikenteen häiriöitä on odotettavissa vielä lähipäivinä, sillä paluu normaaliin liikennekiertoon ja uudelleenreititys vie aikaa.

– Puramme sumaa paraikaa, uudelleenreititämme niitä asiakkaita, joilta eilen lento on peruttu ja toivottavasti saamme heidät mahdollisimman nopeasti kohti määränpäätä. Varmasti vielä tänään kentällä on jonoja, ja viivästykset ovat myös todennäköisiä.

Tämän hetkisen arvion mukaan kotimaan ja Euroopan liikenteessä viivästykset ovat todennäköisiä vielä tänään, mutta suurimmalta osin liikenteen odotetaan palautuvan normaaliksi torstain aikana. Kaukoliikenne palautunee normaaliksi suurimmalta osin torstaina.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.