"Eikö teitä hävetä?"– pääministeri Sanna Marin avasi kohuttua kommenttiaan Ylelle: Tarkoitti sivalluksella kahta asiaa

2:13
Katso videolta mitä Sanna Marin kertoi kohukommentistaan Ylen Ykkösaamussa.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) perusteli lauantaiaamulla Ylen Ykkösaamu-ohjelmassa, mitä tarkoitti oppositiolle suunnatulla kovistelullaan.

Pääministeri Marinin hallitus vastasi aiemmin tällä viikolla eduskunnassa opposition jättämään välikysymykseen al-Holin leiriläisten tilanteesta.

Salissa kohahduksen aiheutti Marinin kysyessä oppositiolta "Eikö teitä hävetä?"

Marin kertoo nyt mitä tarkoitti

Marin vieraili lauantaina Ylen Ykkösaamussa, jossa hän täsmensi, mitä tarkoitti häpeäkommentillaan. Pääministerin mukaan sillä viitattiin kahteen asiaan.

– Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo on sanonut, ettei näitä lapsia pidä auttaa jos se tarkoittaa heidän äitiensä auttamista. Hallituksen linja lähtee siitä, että näitä lapsia, joista monet ovat alle 5-vuotiaita taaperoita, pitää auttaa, ja lapsen etu pitää olla ensisijainen. Tämä ei ole kokoomuksen linja, ja se on mielestäni tässä suhteessa väärä, Marin kertoo.

Toinen Marinin peräänkuuluttama asia on oikeusvaltion kunnioittaminen ja vallan kolmijako-oppi.

– Hallitus, eduskunta ja poliitikot tekevät poliittisia linjauksia ja päätöksiä, mutta me emme päätä yksilöiden hengestä ja elämästä. Me emme tee päätöksiä yksilötasolla, se on viranomaisten tehtävä, joilla se toimivaltuus on. Mielestäni tästä täytyy pitää kiinni.

Orpo harmitteli Marinin kommentteja

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo harmitteli Twitterissä Marinin aamuisia kommentteja Ylellä. Orpon mukaan Marinin ei pitäisi jatkaa vastakkainasettelua joulun alla.

– Harmi, että Marin jatkaa joulun alla vastakkainasettelua. Kokoomus ei tingi oikeusvaltiosta ja haluaa auttaa lapsia. Nyt kannattaisi keskittyä ratkaisujen hakemiseen, Orpo kirjoitti tviitissään.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja