Mainos

Eikö miehiä häiritse se, että naiset tekevät edelleen valtaosan kotitöistä? Miehet vastaavat

Juttusarjassa miehet vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään!

"Eikö teitä häiritse lainkaan se, että naiset tekevät edelleen valtaosan kotitöistä?" kysyy nimimerkki Pirpana.

Näin miesraati vastasi

”Tämähän on nykypäivänä kovinkin talouskohtainen asia, eikä voi millään enää yleistää. On jopa monia talouksia, joissa tilanne on toisinpäin. Paras mallihan on se, että eletään tilanteen mukaan, ja kukin hoitaa ne asiat, jotka sillä hetkellä olennaisia ja tarpeellisia.

Ja ei oteta laskuun nyt lainkaan niitä kotitalouksia, joissa toinen vanhempi vanhempainvapaalla. Eli ei miehiä asia häiritse, kun asiat hoituvat, ja kun kaikki talouden jäsenet ovat tyytyväisiä tilanteeseen. Ja jos on nyt niin että joku ei ole tyytyväinen, hänen kannattaa avata suunsa, ja jutella miten asia korjataan tasapuolisemmaksi.”
– 56, naimisissa

"Hyvä nimimerkki Pirpana. Se, että naiset tekevät edelleen valtaosan kotitöistä, häiritsee kyllä, jos tilanne on esimerkiksi se, että avoliitossa elävän pariskunnan miesosapuoli pakottaa tai painostaa naisen tekemään kotitöitä. Mutta jos nainen tekee kotitöitä täysin vapaaehtoisesti ja intoa puhkuen, ei, ei se häiritse. Kukin tyylillään."
– 36, sinkku

"Ei häiritse, ja miksi sen pitäisi häiritä? Nainen tekee kotitöitä, mies tekee jotain muuta. Vaihtaa vaikka talvirenkaat tai puhuu tuubaa Esson baarissa. Itse asiassa moni pohjoismainen mies tekee kotitöitä, tiskauksesta ja imuroinnista alkaen, joten väitteesi on huteralla pohjalla. Monissa muissa maissa ja kulttuureissa naisen paikka on kotona, minkä seurauksena myös kotityöt lankeavat siihen suuntaan."
​​​​​​​– Herra 47, naimisissa

"Jos olisin parisuhteessa, niin kyllä tuota tehtäisiin yhdessä. En näe, että se tuottaisi mitään ongelmia, kun tällä kertaa teen asiat täysin itse. Jos sovitaan, että tehdään yhdessä, niin sitten myös tehdään. Tiedän kyllä naiskavereita, jotka haluavat, että he tekevät perinteiset ”naistentyöt” mutta eiköhän kyse ole omasta valinnasta eikä sen tarvitse ketään häiritä."
– 36, sinkku

Alla näet ensi viikon kysymyksen – miten sinä vastaisit siihen? Jos haluat osallistua, vastaa alla olevalla lomakkeella. Parhaat vastaukset pääsevät mukaan juttuun:

"Miesten keskusteluketjut ovat täynnä valitusta naisten mahdottomista vaatimuksista miesten suhteen. Ovatko ne vaatimukset todellakin niin hirmuisia? Pyyntö peseytymisestä ennen seksiä. Pyyntö hoitaa asiansa, siis omat laskut. Pyyntö hoitaa oma osuutensa yhteisen kodin asioista. Pyyntö huolehtia siittämistään lapsista. Pyyntö huolehtia itsestä, ja ennen kaikkea pyyntö väkivallattomuudesta perhettä kohtaan. Miksi miehet katsovat näiden naisten pyyntöjen olevan liki mahdottomia vaatimuksia?" kysyy nimimerkki Miettiväinen.


***

2:24

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.