Eikö miehesi siivoa tai tiskaa "oikein"? Christine näpäyttää kritisointiin taipuvaisia: "Kumppanisi ei ole lapsi, jota täytyy opettaa"

Superhelppo niksi: Näin taittelet muovipussit kätevästi 0:47
Nyt on hyvä aika järjestää kodin muovipussivarastot! Näin taittelet muovipussit kätevästi. Samassa säästyy tilaa!

Christine huomauttaa tekstissään, ettei kumppanin pyykinviikkaustapoja kritisoimalla saavuta mitään hyvää.

Christine Organin mukaan pyykkejä ei voi pestä väärin, mutta ne voi viikata väärällä tavalla – ja kuten niin moni tietää, erilaisista tavoista saa helposti aikaan parisuhdetta hapattavan riidan.

– Minä viikkaan pyykit oikein. Aviomieheni viikkaa ne vähemmän oikein. Mutta arvatkaa mitä? Kun mieheni pyykkää, olen opetellut pitämään mölyt mahassa tästä vähemmän oikeasta viikkaustavasta, koska tiedättekö, mikä on pahempaa kuin vähän väärin viikatut pyykit? Pyykit, jotka joudut pesemään itse, Christine kuvailee Scary Mommy -sivustolla.

"Se, että kritisoi ja etsii vikoja, ei auta"

Kun Christinen aviomies palasi ruokakaupasta, Christine olisi halunnut huomauttaa hänen shoppailustaan ja antaa ohjeita sen suhteen, miten kaupassa käydään "oikein". Hän kuitenkin kertoo ymmärtäneensä nopeasti, että jos mies vapaaehtoisesti haluaa hoitaa ruokaostokset korona-aikana, hänelle ei kannata alkaa valittaa ostosten laadusta tai määrästä.

– Opettelen kantapään kautta, että jos haluan aviomieheni jakavan kodin työt ja perheen pyörittämisen henkisen taakan, se että kritisoi ja etsii vikoja, ei auta, Christine kuvailee.

Naisen mukaan kritisointiongelma tosin pätee myös hänen mieheensä, jolla on tapana valittaa Christinen kokkaustaidoista.

"Avainasemassa on..."

Vaikka kodin töitä ei ole tarpeen jakaa täysin tasan, kummankin tulisi kuitenkin antaa oma panoksensa ja hoitaa kotihommia tavalla, jonka molemmat kokevat reiluksi.

– Voin vakuuttaa, että pistetaulukon pitäminen töistä on oivallinen tapa saada aikaan kaunaa, Christine toteaa.

– Avainasemassa on, ettei kumpikaan tunne kantavansa enemmän taakkaa kasvattamisen tai talouden pyörittämisen suhteen. Toinen taattu tapa estää kotitöiden tasaista jakautumista ja varmistaa, että saat kantaa suurimman osan kodin hoitamisen taakasta itse, on etsiä jatkuvasti vikoja, pitää yllä epärealistisia vaatimuksia ja odottaa, että kumppani tekee kaiken "sinun tavallasi".

"Lakatkaa puuttumasta kaikkeen mikrotasolla"

Christinen mukaan kaikkien kannattaisi ymmärtää, että kodin askaret voi tehdä monella eri tavalla. Pyykinviikkaustapoja tai siivoustyylejä kritisoimalla ei saavuta mitään.

– Lakatkaa puuttumasta kaikkeen mikrotasolla. Lakatkaa valittamasta. Lakatkaa etsimästä vikoja ja tekemästä "suosituksia". Kumppanisi on aikuinen, ihminen, jonka uskoit olevan hyvä kumppani tässä villissä kyydissä, jota perheen kasvattaminen ja kodin jakaminen on, joten anna hänen toimia sen mukaisesti, Christine huomauttaa.

– Kumppanisi ei ole lapsi, jota täytyy opettaa; niin toimiminen on alentavaa teille molemmille. Joten astu sivuun. Pure kieltä. Ja anna aviomiehesi toimia kuten aikuinen ihminen, jollainen hän on.

Lue myös:

    Uusimmat