Mainos

Eikö full HD riitä? Miltä kuulostaisi Super HD

Teknologia etenee usein nopeammalla tahdilla, kuin kuluttajat ehtivät omaksua sitä. Jos kuvittelit, että juuri hankkimasi 1920 x 1080 3D full HD -televisio riittää ominaisuuksiensa puolesta vaikka kuinka pitkälle tulevaisuuteen, saatat yllättyä.

Nyt on nimittäin tehty ensimmäistä kertaa koelähetys, jossa Charlatans-yhtyeen keikka on lähetetty Britanniasta Japaniin Super HD-tarkkuudella. Asiasta kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC teknologiasivuillaan. Super Hi-Vision TV on peräti 16 kertaa tarkempi, kuin "perinteinen" HDTV.

Super HD -teknologian on kehittänyt japanilainen NHK-kanava. Uutta teknologiaa voitaisiin käyttää hyväksi valtavissa julkisissa näytöissä, joita saattaa parhaassa tapauksessa olla käytössä jo vuoden 2012 olympialaisissa.

NHK toivoo pystyvänsä lähettävänsä Super Hi-Vision -tarkkuutta vuoteen 2020 mennessä, vaikka vielä tällä hetkellä ei ole edes olemassa televisiota, joka pystyisi täysipainoisesti näyttämään 7680 x 4320 pikselin huimaa tarkkuutta.

NHK:n tutkimusosaston johtaja Keiichi Kubota kutsui Britanniasta Japaniin netin välityksellä lähetettyä Super HD -koelähetystä historialliseksi hetkeksi.

Testikäyttö tehtiin vuonna 2008

Teknologiaa testattiin jo vuonna 2008, kun Lontoosta välitettiin kuvaa Amsterdamiin. Siitä lähtien NHK on tehnyt työtä kehittääkseen kameroista huomattavasti pienempiä. Yhteistyötä on tehty myös BBC:n tutkimusosaston kanssa, jotta kuvasignaalia ollaan saatu pakattua paremmin.

Täyden resoluution Super HD -signaalia lähetetään hulppealla 24Gb/s nopeudella.

NHK on kehittämässä myös "vision mixer" -tekniikkaa, jonka avulla voidaan yhdistää signaaleja useasta kamerasta keskenään laajemman kuvanäkymän saamiseksi. Samalla kehitellään myös nauhoitusjärjestelmää, jolla voidaan taltioida huimat määrät tietoa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.