Mainos

Eija-Riitta Korhola kertoo uutuuskirjassa menettäneensä muistinsa puolentoista vuoden ajalta: "Oli kuin joukko tiedostoja olisi deletoitu"

Eija-Riitta Korhola julkaisi 9. tammikuuta kirjansa Kuolemaa nopeampi - Lähikuvia elämästä

Poliitikko Eija-Riitta Korhola kertoo tänään julkaistussa Kuolemaa nopeampi - Lähikuvia elämästä -kirjassaan (Tammi) menettäneensä muistinsa 20-vuotiaana puolentoista vuoden ajalta.

Hän oli tuolloin opiskelijana Wienissä ja huomasi eräänä aamuna herättynään hänen muistinsa kadonneen. Korhola muisti poikaystävänsä ja ottaneensa edellisenä iltana kipulääkkeen.

– Tiesin olevani ulkomailla, mutta en muistanut miksi – ja missä, hän kuvailee kirjassaan.

– Oli kuin joukko tiedostoja olisi deletoitu, poissa kokonaan.

Korhola alkoi kirjoittaa tarkkaa muistikirjaa menemisistään ja tekemisistään.

– Kertasin niitä. Valokuvasin kaikki paikat, joissa kävin. Rakensin tarkan aikajanan menetetystä puolestatoista vuodesta ja katselin kuvat säännöllisesti läpi, hän kertoo.

Korhola sanoo jossain vaiheessa huomanneensa, että oli syönyt kuukautiskipuihin suunnattua lääkettä lähes yhtä pitkän ajan, kuin mitä muisti oli poissa. Lääke oli tehokas, reumapotilaiden suosima ja sitä käytettiin viisaudenhampaan poiston yhteydessä.

Kun hän palasi Suomeen, hänet tutkittiin, mutta lääkkeen vaikutusta ei pystytty todistamaan. Diagnoosiksi kirjattiin muistin menetys, jonka syytä ei tiedetä.

– Kun muistinmenetyksestä oli kulunut pari, kolme vuotta, huomasin muistini olevan välttävä, myöhemmin kohtuullinen ja lopulta peräti hyvä. 

Eija-Riitta Korholan Kuolemaa nopeampi - Lähikuvia elämästä -kirja ilmestyi 9. tammikuuta.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja