Ei tennispalloja! Näin peset untuvavaatteen oikein

Untuvavaatteen pesu onnistuu hyvin kotioloissakin ja ilman tennispalloja, kun muistaa noudattaa vaatteen pesuohjetta ja muutamaa niksiä.

Untuvavaate kannattaa pestä säännöllisesti, sillä lika latistaa untuvaa ja sen kuohkeus katoaa. Noudata ensisijaisesti vaatteessa olevaa pesuohjetta.

Käännä vaate nurinpäin, sulje vetoketjut ja tarranauhat ja poista mahdolliset turkissomisteet. Käytä untuvalle tarkoitettua pesuainetta tai nestemäistä pesuainetta, mutta vain 1/3 normaalista annostuksesta. Älä käytä huuhteluainetta. 

Laita vaate kasteltuna koneeseen, täytä kone vain puolilleen. Pese vaate 30 asteessa, jos mahdollista, valitse koneesta lisähuuhteluohjelma ja linkoa vaate täydellä teholla mahdollisimman kuivaksi. Jos untuvassa tuntuu vielä normaalin pesun jälkeen olevan pesuainejäämiä, huuhtele ja linkoa vaate uudelleen. 

Kuivaa vaate kuivausrummussa miedossa lämpötilassa ilman tennispalloja tai ilmavasti esimerkiksi henkarilla. Henkarilla kuivatessa tulee untuvavaatetta pöyhiä monta kertaa kuivauksen aikana, jotta kaikki kosteus haihtuu untuvista ja untuvan kuohkeus palaa ennalleen.

Kuivauksen jälkeen pöyhi vaatetta siten, että untuvat asettuvat tasaisesti oikeille paikoilleen.

Huutaako pesukone Jounin nimeä? Kuuntele videolta:

Lue myös:

    Uusimmat