Ei, tämän talon asukkaat eivät ole kovia Audi-faneja, vaan Yhdysvalloissa on pikkukaupunki, jossa autokaupatkin näyttävät omakotitaloilta

Tältä kuulostaa Audi e-tron GT 2:49
Tältä kuulostaa Audin tuleva e-tron GT -sähköauto.

Pienen Mendhamin kaupungin molemmat autoliikkeet näyttävät sympaattisilta omakotitaloilta.

New Jerseyn osavaltiossa sijaitseva Mendhamin pikkukaupunki on vain noin 50 kilometrin päässä New York Cityn vilinästä, mutta se on kuin toinen maailma Yhdysvaltain väkirikkaimpaan metropoliin verrattuna.

Kyseessä ei ole myöskään mikään vähän nukkavieru kyläpahanen, vaan Mendhamin noin kuuden tuhannen asukkaan mediaanivuositulot lähentelevät 200 000 dollaria.

Omakotitalot maksavat täällä helposti miljoonakin dollaria.

Missä liikerakennukset?

Mendhamin yleisilme saattaa näyttäytyä jokseenkin monotonisena, sillä jotain tuntuu puuttuvan. Se "jotain" on liikerakennukset. Siis liikerakennusten näköiset liikerakennukset.

Bisnes kyllä taatusti kukoistaa varakkaassa Mendhamissa, mutta yritysten liiketilat näyttävät samanlaisilta siirtomaatyylisiltä omakotitaloilta kuin asuintalotkin.

Tämä pätee myös autoliikkeisiin, jotka lähes tulkoon kaikkialla muualla maailmassa noudattelevat hyvin pitkälti samaa muotoilureseptiä suurine ikkunoineen ja suorine yksinkertaisine linjoineen, mutta täältä sellaisia on turha etsiä.

Ei isojen kaupunkien "saatanallisia" tehtaita

Mendhamin kaksi autoliikettä, Mendham Audi ja Maplecrest Ford, ovat mainioita esimerkkejä siitä, miten liikerakennukset sulautuvat omakotitalojen joukkoon.

Katso kuvat alta.

Maplecrest Fordin osaomistaja Tom Giordano kertoo The Drive -julkaisulle, ettei kukaan ole varsinaisesti kieltänyt rakentamasta autoliikkeen näköistä autoliikettä, mutta kaupungissa vallitsee harras toive, että rakennukset kunnioittaisivat ympäristöään.

– Lasinen laatikko ei olisi näyttänyt hyvältä pääkadullamme, hän myöntää.

Pikainen kurkkaus Mendhamin verkkosivuille antaa sekin ymmärtää, että kaupunki haluaa vaalia hieman tavanomaisesta poikkeavaa tyyliään.

– Täällä Mendhamissa ihmiset työskentelevät samanlaisessa ympäristössä, jossa elävätkin, kaukana isojen kaupunkien synkistä saatanallisista tehtaista, ja tavoittelevat taloudellista riippumattomuutta, kaupungin esittelytekstissä todetaan.

Lue myös:

    Uusimmat