Mainos

Ei sopua Saksan EU-maksuosuudesta

Saksan liittokansleri Gerhard Schröder ja Ranskan presidentti Jacques Chirac eivät päässeet sopuun Saksan EU-maksuosuuden pienentämisestä eilissä keskusteluissaan Potsdamissa.

Schröder kertoi maiden johtajien ensimmäisen huipputapaamisen jälkeen Ranskan ymmärtävan Saksan toiveen, että maksujen pitäisi jakautua nykyistä oikeudenmukaisemmin eri jäsenmaiden kesken. Sopua ei kuitenkaan löytynyt niistä keinoista, joilla tähän päästäisiin. Saksa on EU:n suurin nettomaksaja, ja se on jo pitkään vaatinut osuutensa supistamista. Nykyjärjestelmää voidaan kuitenkin muuttaa vain kaikkien jäsenmaiden yksimielisellä päätöksellä.

Saksan ja Ranskan johtajat jatkavat neuvottelujaan vielä tänään, jolloin on koolla maitten yhteisen puolustus- ja turvallisuusneuvoston kokous. Schröder ja Chirac ovat tavanneet lyhyesti jo kahteen otteeseen Saksan lokakuisen hallitusvaihdoksen jälkeen. Potsdamissa järjestettävät kaksipäiväiset neuvottelut olivat kuitenkin ensimmäinen varsinainen huippukokous, joita Saksan ja Ranska järjestävät kaksi vuosittain.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.