Ei se Laineeseen ja Puljujärveen jää – "Vahvoja ikäluokkia tulossa"

Jääkiekkovalmentaja Erkka Westerlund näkee suomalaisen jääkiekkoilun tilan ja tulevaisuuden erittäin valoisana.

Nuoret Patrik Laine, Jesse Puljujärvi ja Sebastian Aho paistattelevat kirkkaassa valokiilassa. Kaksi ensin mainittua varataan kesällä NHL:ään. Aho on jo varattu, ja ura Carolina Hurricanesissa alkanee syksyllä.

Westerlund korostaa, ettei nuorisotyö ole suinkaan sanonut vielä viimeistä sanaansa.

- On ollut hienoa seurata tämänhetkisten nuorten esiinmarssia aikuisten sarjoissa. Mutta muitakin vahvoja ikäluokkia ja vahvoja pelaajia on tulossa, Westerlund sanoo MTV Sportille.

Perjantaina selviää, katsooko Leijonien tuore valmentaja Lauri Marjamäki nuoret World Cup -kelpoisiksi.

- Kyllä heidän näyttönsä ovat todella kovat. Laurin tehtävä on pohtia kokonaisuutta. Olisi kyllä hienoa nähdä nuoria World Cupissa.

Aikuisten ja nuorten MM-kisat antavat vain vähän osviittaa jääkiekkomaiden aidoista voimasuhteista. World Cupissa parhaat maat kohtaavat toisensa parhailla miehistöillä ensimmäisen kerran kahteen ja puoleen vuoteen.

- Suomi lähtee turnaukseen hyvässä tilanteessa. Yksittäisissä peleissä voi käydä miten vaan, pienistä asioista on kaikki kiinni, huomauttaa Westerlund.

- Suomella on kokeneita huippupelaajia ja sitten todella hyviä nuoria tulossa. Ei ole rajoja. Hopeat alkavat jossain vaiheessa kääntyä kultamitaleiksi.

Lue myös:

    Uusimmat