"Ei ehkä ensimmäinen asia, jota lähtisi moottorisoimaan" – näin kunnianhimoisia projekteja Lego-mestarit ovat työstäneet

"Siinä piti laittaa kaikki peliin" – Lego Masters Suomi -voittajat paljastavat, mikä on ollut heidän kaikista kunnianhimoisin Lego-rakennelmansa 1:29
"Siinä piti laittaa kaikki peliin" – Lego Masters Suomi -voittajat paljastavat, mikä on ollut heidän kaikista kunnianhimoisin Lego-rakennelmansa

LEGO Masters Suomi -ohjelman ensimmäisen kauden voittajien Tino Poutiaisen ja Julius Alaisen legoharrastus jatkuu yhä vahvasti.

LEGO Masters Suomi -ohjelman ensimmäisen tuotantokauden voittivat yhdessä Tino Poutiainen ja Julius Alanen, joiden rakkaus legopalikoihin ei ole laantunut kahden vuoden aikana. Kaksikko kertoi MTV Uutisille ohjelman pressitilaisuudessa, että heidän salaisuutensa parin vuoden takaiseen voittoon taisi olla siinä, kuinka he saivat yhdistettyä hyvin erilaiset tapansa rakentaa legoja. Poutiainen, 21, ja Alanen, 17, eivät tunteneet toisiaan ennen ohjelman kuvauksia. 

– Olin enemmän moottoreihin erikoistunut, tottakai Tinokin sen hallitsee, mutta hän on enemmän yksityiskohtiin keskittyvä kun minä olen enemmän rakentanut sellaista massaa. Niin tämä yhdistelmä sopi tosi hyvin, Alanen kertoo.  

Alanen innostui legoista ollessaan noin 10-vuotias, Poutiainen puolestaan noin -15-vuotiaana. Kaksikko hehkuu kertoessaan, miksi legot ovat heidän mielestään niin siistejä. 

– Ne ovat tosi monikäyttöisiä, voit tehdä ihan mitä vaan, rakentaa niillä kaikkea siistiä. Voit käyttää niitä opetukseen, työpaikoilla, voit keräillä niitä. Mahdollisuudet ovat ihan loputtomat, Poutiainen hehkuttaa. 

Kummallakin on ollut lego-urallaan varsin kunnianhimoisia projekteja. Alanen kertoo esimerkiksi, mitä hän on nyt työstämässä. 

– Minulla on rakenteilla tällä hetkellä sellainen robottikäsi, jossa on kuusi moottoria. Se on kyllä äärimmäisen vaativa, koska jokainen niistä pitää olla kestävä ja toimiva. Luonnollisesti legot eivät ehkä ole se ensimmäinen asia, mitä lähtisi moottorisoimaan. 

Yllä olevalla videolla myös Tino Poutiainen kertoo kunnianhimoisimmasta lego-projektistaan ja kaksikko kertoo, kuinka haluaisi tulevaisuudessa lego-rakentamisen olevan osa elämäänsä.

LEGO Masters Suomi alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla sunnuntaina 9.4. kello 19.30.

Lue myös:

    Uusimmat