Ehdokkaat väittelevät ilman Trumpia – ei pitänyt Foxin kysymyksistä

Yhdysvalloissa republikaanipuolueen presidenttiehdokkaaksi mielivät kokoontuivat viimeiseen tv-väittelyyn ennen Iowan vaalikokouksia aamuyöllä Suomen aikaa.

Suurin mediahuomio kiinnittyi kuitenkin Donald Trumpin poissaoloon. Trump ei ole pitänyt kysymyksistä, joita hänelle on esitetty aiemmissa Fox-kanavan vaaliväittelyissä. Trumpin mukaan erityisesti yksi väittelyjen juontajista, Megyn Kelly, on kohdellut häntä epätasapuolisesti.

Väittelyyn osallistumisen sijaan Trump järjesti kampanjatilaisuuden sotaveteraaneille vain muutaman kilometrin päässä väittelyn kuvauspaikasta Des Moinesissa Iowassa.

– Kun sinua kohdellaan huonosti, sinun on pakko puolustaa oikeuksiasi, Trump sanoi avauspuheessaan.

Miljardööri myös väitti, että Foxilta oli vielä viime hetkellä soitettu ja pyydetty anteeksi.

– He olivat oikein mukavia ja pyysivät anteeksi ja kaikkea. Mutta kun tämä (tilaisuus) oli alkanut ja tämä on veteraaneillemme, en voinut tehdä mitään, Trump sanoi.

Foxin lausunnon mukaan kanavan johtaja Roger Ailes oli keskustellut Trumpin kanssa tämän huolista. Foxin mukaan Trump oli luvannut osallistua väittelyyn, jos Fox lahjoittaa viisi miljoonaa dollaria hänen hyväntekeväisyysjärjestöilleen, mihin kanava ei suostunut.

Väittelyssä Trumpin ykköshaastaja, Texasin senaattori Ted Cruz pilkkasi Trumpin kielenkäyttöä.

-Minä olen hullu, ja kaikki tällä lavalla ovat tyhmiä, lihavia ja rumia. Ja Ben (Carson), sinä olet todella huono kirurgi. No niin, eiköhän siinä saatu hoidettua Trumpin osuus, Cruz sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat