Eeva: Aino-Kaisa Pekonen avautuu vaikeasta uupumuksestaan: "Olin välinpitämätön ja niin väsynyt"

Kansanedustaja Aino-Kaisa Pekonen kertoo koskettavasti uupumuksesta, joka yllätti hänet seitsemän vuotta sitten. 

Aino-Kaisa Pekonen, 37, on vasemmistoliiton toisen kauden kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu. Ennen poliittista uraansa Pekonen työskenteli terveyskeskuksessa hoitajana. 

Pekonen kertoo Eeva-lehden haastattelussa uupuneensa vaikeasti vuoden 2009 eurovaalien jälkeen. Hän asettui ehdolle vaaleihin vastahakoisesti. Kun vaalit menivät penkin alle Pekonen kantoi henkilökohtaisen vastuun. 

Väsymys iski hiipien. Pekonen oli virkavapaalla eurovaalikampanjan ajan, mutta yhtäkkiä ajatus töihinpaluusta alkoi tuntua vaikealta.

– Olin välinpitämätön ja niin väsynyt, ettei minusta ollut enää hyötyä kenellekään. Se oli minulle täysin vieras olotila. En ollut koskaan ennen kokenut sellaista sumua, Pekonen kertoo Eevassa.

Kotona odotti kolme pientä lasta ja asuntovelka painoi. Pekonen irtisanoutui vakituisesta työstään perheen vastustuksesta huolimatta. 

– Vasta jälkeenpäin ymmärsin, ettei perheenikään nähnyt, miten uupunut olin. Ehkä ajatus oli meille kaikille niin vieras.

Levon ja läheisten kanssa vietetyn ajan jälkeen Pekonen pääsi takaisin jaloilleen. Hän oli oppinut rajansa kantapään kautta ja uskalsi ottaa vastaan myös uusia haasteita. Pekonen valittiin eduskuntaan vuonna 2011. 

Aino-Kaisa Pekonen on näyttelijä Aku Hirviniemen isosisko. Hirviniemi vetäytyi aiemmin tänä syksynä julkisuudesta uupumuksen vuoksi. Hän palaa töihin vasta syksyllä 2017. 

Lähde: Eeva

Lue myös:

    Uusimmat