Eemil Selänne 25 vuotta! Synnytys käynnistettiin jääkiekkoilijaisän aikataulujen mukaan – venyneet varpajaiset saivat odottamattoman käänteen kaukalossa

1:02
Teemu Selänne täytti 50 vuotta – tältä jääkiekkolegendan kuluneet vuodet näyttävät kuvina

Teemu Selänne muisteli esikoispoikansa syntymää edeltäviä ja sen jälkeisiä tapahtumia dokumentissaan. 

Jääkiekkolegenda Teemu Selänteen ja hänen vaimonsa Sirpa Selänteen poika Eemil täyttää keskiviikkona 25 vuotta. Ylpeät vanhemmat onnittelevat poikaansa kuvien kera Instagramissa.

Teemu julkaisi pojastaan tuoreiden kuvien lisäksi myös muistoja elämän varrelta. Yhdessä kuvassa isä ja poika hassuttelevat kameralle.

– 25 vuotta sitten... Oli todella kylmä päivä Winnipegissä Kanadassa, kun tämä pieni poika saapui elämäämme. Mikä siunaus ja onni, että saimme sinut perheeseemme Eemil. Hyvää 25vuotissyntymäpäivää pojalleni. Rakastan sinua kuuhun ja takaisin, Teemu kirjoittaa julkaisunsa yhteyteen.

Voit selata kuvia sen oikealta. 

Sirpa-äiti julkaisi kuvia Instagram-tilillään syntymäpäiväjuhlista sekä vuosien varrelta. Yhdessä kuvassatuore äiti poseeraa kameralle poikansa kanssa luistimet jalassa ja Suomen liput taustalla. Kuvassa Sirpa on samanikäinen kuin Eemil nyt.

Sirpa kertoo kuvansa yhteyteen julkaistussa kirjoituksessa, että syntymäpäiväkorttia tehdessään hän äityi kaivelemaan arkistojen aarteita Eemilin kuluneista vuosista. 

– Onnea suloisellemme pojalle Eemilille. Juhlat jatkuvat tänään. Elämäsi on ollut niin hauska matka. Niin Kanadan Winnipegistä Kaliforniaan, Yhdysvaltoihin ja takaisin Suomeen. Niihin jääkiekkomuistoihin, hulluihin aikoihin meidän lemmikkieläinten ja sisarusten kanssa. En voi uskoa, että esikoisemme on jo niin vanha. Aika on mennyt aivan liian nopeasti, Sirpa kirjoittaa. 

Eemilin lisäksi Selänteillä on 24-vuotias Eetu, Leevi, 21, sekä Veera 14 vuotta.  

Selänne on kertonut esikoispoikansa syntymästä vuonna 2013 ilmestyneessä  S8länne-dokumentissaan. Sirpa oli lähes yhdeksännellä kuulla raskaana, kun Teemu myytiin Winnipegistä Anaheimiin. Uutinen tuli yllättäen ja jo seuraavana päivänä Selänne lennätettiin uuteen kaupunkiin Kaliforniassa.

Kaksi viikkoa myöhemmin Teemu lensi takaisin entiseen kotikaupunkiinsa Kanadassa, jossa Sirpa vielä majaili.

– Lääkärin kanssa oli sovittu, että synnytys käynnistetään ja se käynnistettiin peliaikataulujeni mukaan. Se tuntui aika hupaisalta, mutta halusin ilman muuta olla paikalla, Teemu muistelee dokumentissa.

Synnytyksen jälkeen onnellinen isä järjesti paikallisille kavereilleen varpajaiset.

– Ne venyivät odotettua pidemmäksi ja aamulla oli lento takaisin, koska illalla oli peli. Olisi tehnyt mieli huilata, mutta en viitsinyt, kun olin saanut jo yhden kerran vapaaksi. En kuitenkaan tiennyt, mistä löysin sen virran, sillä pelissä innostuin tekemään vieläpä hattutempun.

S8länne-dokumentti on katsottavissa mtv-palvelussa!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja