Eeli Tolvasen maalivahtiveli teki komean osuman yliopistosarjassa: "Perheessä on muitakin maalintekijöitä"

Keijo Leppänen kirjoittaa kirjan Eeli Tolvasesta 8:34

Nashville Predatorsissa pelaavan Eeli Tolvasen isoveli Atte Tolvanen oli Northern Michiganin sankari USA:n yliopistosarjan ottelussa. Hänestä tuli joukkueen historian ensimmäinen maalin tehnyt maalivahti. 

Videolla Keijo Leppänen kertoo Eeli Tolvasesta kirjoittamasta kirjastaan. 

Tolvanen sai kiekon kolmannen erän lopussa, kun Michigan Tech haki tasoitusta ilman maalivahtia. Tolvasen kuti lähti kovaa ja keskelle vastustajan maalia. Wildcats voitti ottelun 5–3. 

Maali oli WCHA:n (Western Collegiate Hockey Association) historiassa vasta toinen maalivahdin tekemä osuma. Ensimmäinen syntyi tammikuussa 1989. 

Koko yliopistosarjan NCAA:n historiassa maalivahdin nimiin on merkitty 11 maalia. Tolvasen osuman arvoa nostaa, että se oli vasta neljäs maali, jonka maalivahti on itse laukonut sisään. 

– Eeli Tolvanen ei ole perheen ainoa maalintekijä, kommentoitiin Twitterissä. 

Tolvanen torjui ottelussa 23 kertaa. Hänen kauden torjuntaprosenttinsa on 91,8 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,33. Tolvanen valittii WCHA:n marraskuun maalivahdiksi. 

Tolvanen, 24, pelaa neljättä ja viimeistä kauttaan Wildcatsin paidassa. Seuraava nollapeli on hänelle joukkueessa jo 12:s, mikä sivuaa seuraennätystä. Hän tarvitsee vielä 490 torjuntaa päästäkseen koulun kaikkien aikojen eniten kuteja torjuneeksi maalivahdiksi. 

Lue myös:

    Uusimmat