Mainos

Eduskunta päätti vaalikautensa

Eduskunnan puhemies Paavo Lipponen hyvästeli politiikan ja nykyisen eduskunnan.

Eduskunta on päättänyt vaalikautensa juhlallisin menoin. Samalla puhemies Paavo Lipponen jätti hyvästit politiikalle ja eduskunnalle. Jäähyväissanoissaan eduskunnalle Lipponen piti nykyistä hallitusveroista parlamentarismia oikeana mallina myös tulevaisuudessa.

Lipponen toivoi myös, että ensi vaalikaudella eduskunnassa käytäisiin enemmän arvokeskustelua hallituksen esityksistä. Myös lainvalmisteluun olisi kiinnitettävä enemmän huomiota.

Lipposen mielestä presidentin ja hallituksen valtasuhteita kansainvälisissä asioissa voidaan selvittää. Lopputulosta ei pidä etukäteen ohjata.

Lipponen korosti vaalikauden päättäjäisissä eduskunnassa, että presidentti Tarja Halosen kaudella yhteistyö on sujunut keskinäisen kunnioituksen hengessä.

Lisäksi olisi selvitettävä kansalaisten suorien vaikutusmahdollisuuksien lisäämistä.

Halonen tyytyväinen perustuslain säännöksiin

Tarja Halosen mielestä perustuslain säännökset ylimpien valtioelinten yhteistoiminnasta ovat toimineet hyvin. Halonen huomautti vaalikauden päättäjäisissä, että kokemusta on kertynyt kahden eri hallituskoalition ajalta.

Aika on hänen mielestään vielä lyhyt perustuslain kaikkinaisen toimivuuden arviointiin. Asioiden vilpitöntä selvittämistä ei kuitenkaan pidä karttaa.

Halonen huomauttaa, että perustuslakiuudistuksen tavoitteena oli varmistaa perustuslain suhteellinen pysyvyys. Sen vuoksi valmistelussa otettiin esille sellaiset kysymykset, joihin oli kohdistunut muutospaineita. Lisäksi pyrittiin välttämään tarpeettoman yksityiskohtaista ja jäykkää sääntelyä.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 13.03.2007)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.