Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen huomenna suureen sydänleikkaukseen – "Terveyteni on viihdeuutisissa, se ei oikein osu kohdalleen"

7:45

Eduskunnan puhemiehelle Matti Vanhaselle (kesk.) tehdään huomenna suuri sydänleikkaus. Hänen odotetaan palaavan sairauslomalta aikaisintaan lokakuun loppupuolella.

Tänään MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa vieraillut Vanhanen sanoo, ettei halua puhua paljon sairaudestaan julkisuudessa. Vakavana ja hieman värittömänä julkisuudessa pitkään esiintynyt Vanhanen kertoo kuitenkin jopa naurahtaen varautuneensa sairauslomaansa

– Kävin äsken parturissa, ettei hiukset kasva valtavan pitkiksi toipilasaikana.

"Terveyteni on viihdeuutisissa, se ei oikein osu kohdalleen"

Vanhaselta löytyi keväällä munuaissyöpä sydänleikkaukseen liittyvän kontrollikäynnin yhteydessä.

Hän sanoo, ettei halua puhua paljoa tunteistaan sairauksiinsa liittyen, ei myöskään siitä, pelottaako häntä huominen leikkaus.

– Koetan vähän varoa kertomasta, miltä se tuntuu. Varsinkin, kun huomaan, että sitten ne ovat lehdissä viihdeuutisissa. Se ei jotenkin oikein osu kohdalleen.

Hän kertoo kuitenkin suunnitelleensa jo hiukan toipilasaikaansa.

– Luen kirjoja ja katson varmasti sarjoja. Minulla on tuore kokemus pitkästä lepoajasta tältä keväältä.

Vanhanen sanoo, että viimeaikaiset sairaudet eivät ole paljoa muuttaneet hänen elämänarvojaan.

– Minulla on aina ollut aika vakaa suhde elämään. Pidän yksinkertaisista asioista. Osaan kuvitella, että kun tästä selviää, niin tässä suhteessa tästä entisestään vain vakavoituu.

Varapuhemiehille riittää urakkaa

Vanhanen ei osaa vielä sanoa tarkasti, koska hän palaa sairauslomalta puhemiehen tehtäviin. Varmaa on kuitenkin, että hän on poissa ainakin lokakuunloppupuolelle, jonne hänellä on alustavasti joitakin menoja sovittuna, mutta peruutusvarauksella.

Vanhanen ennakoi varapuhemiehille kiireistä alkusyksyä.

– Kaksi varapuhemiestä joutuvat kovaan urakkaan. he joutuvat kahdestaan vetämään muun muassa budjetin lähetekeskustelun. Ne ovat erittäin pitkiä päiviä ja he vuorottelevat siinä.

Eduskunnan ensimmäinen varapuhemies on Tuula Haatainen (sd.) ja toinen Juho Eerola (ps.).

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja