Edullisempi lepohetki − lähde Riian kylpylöihin!

Jos Tallinna hemmotteluineen tuntuu jo tutulta, vain hieman pidemmän matkan päästä Riiasta löytää kohtuuhintaisia kylpylänautintoja. Studio55.fi listasi muutaman kokeilun arvoisen esimerkin.

Luonnonrauhaa kaipaavien kannattaa suunnistaa Riian keskustasta noin 25 kilometrin päähän Jurmalaan. Kaupunki on kauneimmillaan kesällä, mutta myös talviviikonloppuina iloa reissuun saa Jurmalan useista kylpylöistä. Hotellivarausta tehtäessä kannattaa aina kysyä paketeista, joissa varaamalla tietyn määrän hoitoja saa majoituksen ikään kuin kaupan päälle.

Jurmalassa on myös Lielupen luontopolku sekä ulkoilmamuseo, jossa viihtyy vaikkapa koko perhe, joten kylpylälomaan on hyvät mahdollisuudet yhdistää myös ulkoilua.

Hotel Jurmala Spa

Hotel Jurmalan toiminta on ollut käynnissä 1970-luvulta, joten se on varmasti monelle suomalaiselle entuudestaan tuttu. Hotelli ja kylpylä on kuitenkin remontoitu 2000-luvun puolessa välissä.

Esimerkkejä hinnoista:

Kosteuttava kasvohoito: 30 latia (60 min)

Jalkahieronta: 15 latia (40 min)

Aromaterapeuttinen hieronta: 25 latia (60 min)

10 latia on hieman alle 15 euroa

Baltic Beach Hotel & Spa

Viiden tähden hotelli on loistelias, mutta suomalaiseen hintatasoon verrattuna majoituksen hoitoineen saa Baltic Beach Hotellistakin kohtuuhintaisesti. Kylpylässä on tarjolla myös "romanttisia hoitohuoneita", joissa pariskunta voi tilata sopivat hoidot ja nauttia sen jälkeen kylvyssä kahden kesken kuohuvaa.

Lisäksi valikoimissa on mielenkiintoisia rentoutushoitoja, kuten Weightless State eli painoton tila, jossa vartalo kuorrutetaan ensin mudalla, ja sen jälkeen pääsee uppoutumaan lämpimään kääreeseen vesipatjan uumeniin − aivan kuin leijuisi!

Esimerkkejä hinnoista:

Kosteuttava kasvohoito: 50 latia (80 min)

Jalkahieronta lämpimillä kivillä: 25 latia (60 min)

Aromaterapeuttinen hieronta: 30 latia (60 min)

Amber Sea Hotel & Spa

Mäntymetsän ja meren välissä sijaitseva pieni kylpylä Amber Sea Hotel & Spa sopii vaihtoehdoksi hyvin silloin, kun kaipaat kodikkaampaa tunnelmaa ja rauhaa.

Esimerkkejä hinnoista:

Kasvohoito herkälle iholle: 25 latia (60 min)

Jalkahieronta: 15 latia (20 min)

Hieronta aromaattisilla öljyillä: 30 latia (60 min)


Jos vierailu Jurmalaan ei kuitenkaan sovi Riian-matkasi aikatauluun, myös kaupungista löytyy useita Day Spa -kylpylöitä sekä hotellien omia kylpyläosastoja. Täälläkin kannattaa ennen matkaa tiedustella hotelleista hoitoja ja majoitusta yhdisteleviä tarjouspaketteja.

Islande Hotel

Islande Hotel sijaitsee vain 10 kilometrin matkan päässä lentokentältä ja noin kilometrin kävelymatkan päässä Riian vanhastakaupungista. Hotellin kylpylä on avoinna aamukahdeksasta iltakymmeneen, joten sopiva hoitoaika löytyy varmasti.

Esimerkkejä hinnoista:

Peruskasvohoito: 17 latia (40 min)

Jalkahieronta lämpimillä kivillä: 16 latia (40 min)

Aromaterapeuttinen hieronta: 27 latia (60 min)

Taka Spa

Vanhankaupungin laitamilla sijaitseva keidas mahdollistaa rentoutumisen vaikka lyhyemmälläkin kaupunkilomalla. Taka Span hoitojen hintaan kuuluu myös vierailu kylpylän sauna- ja allasosastolla sekä hiljaisen huoneen käyttö naposteltavineen ennen pois lähtöä.

Esimerkkejä hinnoista:

Anti-Ageing-kasvohoito: 53 latia (60 min)

Aromaterpauttinen hieronta: 39 latia (60 min)

Jalkahieronta: 36 latia (45 min)

Lue lisää matkailusta Riiassa: www.liveriga.com

Juttu on julkaistu alunperin toukokuussa 2011.

Studio55.fi/Nina Talmén

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja