Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Edullinen ja ravitseva kotiruoka: Oletko valmistanut tätä klassikkoa itse?

Julkaistu 25.02.2014 10:15

Laskiaisviikon kunniaksi kannattaa valmistaa herkullinen ja ravitseva hernekeitto alusta asti itse.

Useimmat suomalaiset ovat tottuneet syömään hernekeittoa torstaisin pannukakun kera niin työpaikoilla, armeijassa kuin kouluissakin. Vaikka retroruoka onkin tehnyt jo eräänlaisen paluun suomalaisiin ruokapöytiin, ei nuorempi sukupolvi silti välttämättä tunne ja taida perinneruokien valmistamista.

Oletko sinä koskaan valmistanut hernekeittoa alusta asti itse, vai tyytynyt syömään sitä ainoastaan purkkitavarana tai äidin patojen äärellä? Sivumaku-ruokablogin Jani Kinnunen päätti tarttua viime syksynä haasteeseen ja valmistaa elämänsä ensimmäistä kertaa hernekeittoa.

– Voi yllättää jotakuta, mutta en ole milloinkaan sellaista tehnyt. Syön hernerokkaa muutenkin varsin harvoin. Kerran pari vuodessa. Olen siitä toki aina pitänyt, mutta se on mielestäni yhtä tylsä kuin useimmat perinteisistä suomalaisista kotiruoista. Halusin nähdä, kuinka hyvää siitä saisi itse tekemällä. Ja taisi tulla parasta syömääni, Kinnunen kehuu.

Lihaksi Kinnusen hernekeittoon valikoitui puolihuolimattomasti possunlapaa.

– Jälkeenpäin totesin, että ehkä paras lopputulos olisi tullut savupotkalla. Toisaalta ja toisaalta. Nyt mausta tuli puhtaampi ilman savun tuomaa syvyyttä ja sävyä. Totta kai mainiota myös savustetulla lihalla.

Lopputuloksena syntyi yksinkertainen, ravitseva ja edullinen hernekeitto. Tämän klassisen kotiruoan valmistuksessa kannattaa muistaa yksi hyvä perussääntö:

– Tee kerralla iso satsi. Maku paranee seuraavana päivänä ja on hyvää hätävaraa pakkaseen, Kinnunen muistuttaa

Nappaa hernekeiton resepti Sivumaku-ruokablogista ja kokeile rokan valmistamista alusta asti itse!

(MTV LIFESTYLE)

Lisää aiheesta:

Superhalpaa keittoa! Yhdessä raaka-aineessa "valtavasti proteiinia"Mitä päiväkotien ja koulujen kasvissosekeittoon oikein lisätään? Lapset rakastavat sitä – selvitimme sopan salaisuudenOletko maistanut? Kolme todella halpaa arkiruokaa – jopa alle euron annokselta"Euron halpisruoka" on todellinen klassikko: Ravitsevaa ja herkullista – maistuuko sinullekin?Erinomainen ruoka vaikka itsenäisyyspäiväksi: "Helppoa luksusta, eikä niin kallistakaan"Valmista itse paranneltua versiota kouluruokaklassikosta: "Täydellisen lämmittävää pakkasruokaa!"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 09:17
    Linnan juhlat

    Poikkeuksellinen perinneruoka Linnan juhliin: Valmistaminen kestää jopa 4–5 päivää

  • 08:58
    Linnan juhlat

    Nyt paljastui tietoa Linnan juhlien ruoista

  • 06:59
    Muistisairaudet

    Kymmenen varhaista oiretta muistisairaudesta – älä jätä hälytysmerkkejä huomiotta

  • Eilen18:52
    Sydänterveys

    Unohda askelmäärä: Yksi kävelymuutos voi tuoda hyötyjä sydänterveydelle

  • Eilen16:59
    Juomat

    "Olutsekoilulle" stoppi: Vanha suosikki on taas hitti