Edesmennyt Jussi Hakulinen oli Herra Ylpön lapsuudensankari ja sittemmin ystävä – muistelee kaksikon ensimmäistä puhelua

5:20
Jussi Hakulinen oli Herra Ylpön lapsuuden sankari: "Ihana kollega, herkkä taiteilija"

Herra Ylppö kertoo Jussi Hakulisen ottaneen häneen ensikerran yhteyttä vuoden 2005 tienoilla.

Porista kantautui tiistaina surullisia uutisia, kun laulaja-lauluntekijä Jussi Hakulisen kerrottiin menehtyneen kotonaan 57-vuotiaana. -yhtyeen alkuperäisjäsenenä tunnetun ja kyseiselle yhtyeelle lukuisia hittejä nikkaroineen muusikon kuoleman vahvisti Satakunnan Kansalle tämän tytär Ellinoora Hakulinen.

Hakulisen läheisesti tuntenut muusikko Herra Ylppö muisteli menehtynyttä ystäväänsä keskiviikkona Uutisaamussa. Ylppö kuvaili Hakulisen olleen hänen lapsuudensankarinsa.

– Tutustuin hänen musiikkiinsa, olin ehkä 8- tai 10-vuotias. Olihan se merkittävää, kun äiti osti joululahjaksi ensimmäisen levyn, jonka Jussi oli tehnyt lukiopoikana. Minä olin silloin vielä ihan pikkupoika, muusikko muisteli puhelimitse tehdyssä haastattelussa.

Ylppö kertoi Hakulisen ottaneen häneen yhteyttä ensimmäisen kerran vuoden 2005 tienoilla. Hakulinen halusi Ylpön mukaan jutella muun muassa elämästä, musiikista ja yhteistyöstä. Ylppö kertoi muistavansa kaksikon ensimmäisen puhelun hyvin.

Puhelimessa käydyn keskustelun aikana Hakulinen pyysi Ylppöä kirjoittamaan niin sanottuja linernoteja, eli kansitekstejä Yön ensimmäinen keikka -livealbumiin ja kysyi, olisiko ylipäätään hyvä idea levyttää ja julkaista yhtyeen ensimmäisen livekeikan tallenne. Ylppö vastasi myöntävästi.

– En tiedä kirjoitinko niitä linernoteja koskaan, mutta siihen se meni, että hän pyysi minulta sanoituksia.

Ylppö kuvailee Hakulisen olleen herkkä taiteilija. Hänen mielestään on väärinkäsitys ajatella, että Hakulinen olisi ollut kuin tehdas, joka puski ulos hittejä toisen perään.

– Monet levy-yhtiöt ottivat yhteyttä ja pyysivät Jussilta biisejä nuoremmille artisteille, että duunaappa tuosta uusi Joutsenlaulu tai Rakkaus on lumivalkoinen.

– Mutta ei Jussi halunnut jakaa mitään oppeja, koska mielestäni hän on sillä tavalla taiteilija ja sielunveli siinäkin suhteessa, että ei meillä kai kummallakaan ollut minkäänlaista aavistustakaan siitä, mistä laulu yhtäkkiä pulpahtaa tai miten se tehdään, hän pohti ja lisäsi, että Hakulisella oli tapana "tehdä omalla tavalla sitä juttuaan".

Millainen oli Herra Ylpön ja Jussi Hakulisen viimeiseksi jäänyt kohtaaminen? Millainen toive Ylpöllä on liittyen Yön musiikkiin? Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja