Mainos

Edesmenneen Hollywood-tähden perhe haastoi sairaalan oikeuteen

Bill Paxtonin perhe syyttää näyttelijän sydämen operoinutta kirurgia tämän kuolemasta.

Aliens ja Apollo 13 -elokuvissa näytellyt Bill Paxton kuoli viime vuoden helmikuussa sydänkohtaukseen. Näyttelijän sydän oli leikattu vain kaksi viikkoa ennen kuolemaa. Paxton kuoli 61-vuotiaana.Entisen Hollywood-tähden vaimo Louise Paxton, poika James ja tytär Lydia jättivät lakisyytteen Los Angelesin korkeimpaan oikeuteen viime viikolla. Perhe syyttää sydänkirurgi Ali Khoynezhadia ja Cedars-Cinain sairaalaa kuoleman tuottamuksesta, laiminlyönnistä ja pahoinpitelystä.

Perheen mukaan Khoynezhad ei tuonut esille, että Paxtoniin käytettävä leikkaustekniikka olisi riskialtis, epäkäytännöllinen ja että kirurgilla ei ollut vaadittavaa kokemusta tekniikan kanssa. Lakimies Steve Heimberg huomauttaa lehtitiedotteessa, että Khoynezhad jätti Cedars-Sinain pian Paxtonin kuoleman jälkeen.

– Ali Khoynezhad suoritti tarkoituksella tarpeettoman sydänleikkauksen Paxtonille, lakisyytteessä sanotaan.

Syytteen mukaan kirurgi, sairaala ja noin sata muuta nimettömäksi jäänyttä henkilöä toimi välinpitämättömästi, holtittomasti ja tarjosi vahingoittavaa hoitoa Paxtonille. Lisäksi sairaala jätti rankaisematta Khoynezhadia. Syytteesä sanotaan kirurgin ja sairaalan syyllistyneen pahoinpitelyyn, tarkoituksenaan vahingoittaa Paxtonia.

Perhe väittää, että Khoynezhad ei ollut leikkaussalissa, kun Paxton alkoi kärsiä oireista, joihin kuului muun muassa liiallinen verenvuoto, shokki sekä sydänkammion ja oikean sepelvaltimon toimintahäiriö. Kirurgi ei palannut leikkaussaliin, vaikka hän oli tietoinen Paxtonin tilasta. Tämä aiheutti viiveen operaatiossa, ja Paxtonille jouduttiin suorittamaan kiireellinen toinen leikkaus sepelvaltimon korjaamiseksi. Paxtonin kunto heikkeni leikkausta seuranneiden päivien aikana, kunnes näyttelijä menehtyi.

Cedars-Sinain sairaala vakuuttaa lausunnossaan USA Todaylle, että potilaiden terveys on sairaalalle ensisijainen asia. Sairaalan lausunnossa, ei kuitenkaan kommentoitu Paxtonin perheen syytöksiä.

Lähde: USA Today

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.