Mainos

Ecuadorin presidentinvaalien tulos ratkesi – vasemmiston ehdokkaan voitto helpotus Julian Assangelle

Vasemmiston Lenin Moreno on valittu Ecuadorin presidentiksi.

Moreno oli kerännyt yli 51 prosenttia kaikista äänistä, kun äänistä oli laskettu 97 prosenttia. Näin ollen Moreno jatkaa vuosikymmenen kestänyttä vasemmistojohtajuutta Ecuadorissa.

Oikeiston presidenttiehdokas Guillermo Lasso väittää vaaleja vilpillisiksi. Lasson kannattajia kerääntyikin äänestyspaikkojen eteen osoittamaan mieltään ja vaatimaan läpinäkyvyyttä ääntenlaskentaan.

Molemmat ehdokkaat julistautuivat jo vaalien voittajaksi sen jälkeen, kun kaksi yritystä julkaisi toisistaan merkittävästi eroavat ovensuukyselyiden tulokset.

Ecuadorin presidenttinä on ollut vuosikymmenen ajan vasemmistolainen Rafael Correa, joka ei enää ole ehdolla. Morenoa pidetään hänen perintönsä jatkajana.

Lasso sanoi häätävänsä Assangen, jos voittaa

Ecuadorin vaalitulos on merkittävä Wikileaksin perustajan Julian Assangen kannalta. Hän on pakoillut vuosikausia Ecuadorin Lontoon-lähetystössä, jottei tulisi luovutetuksi Ruotsiin.

Lasso sanoi häätävänsä Assangen, jos voittaa vaalit. Sen sijaan Moreno on kertonut useiden medialähteiden mukaan, että Assange saa jäädä Ecuadorin Lontoon suurlähetystöön. 

Vaalin tuloksen arvioidaan kertovan myös yleisemmin siitä, mihin Latinalaisen Amerikan poliittinen ilmapiiri on kehittymässä. Argentiinassa, Brasiliassa ja Perussa on siirrytty viime kuukausina oikeiston suuntaan. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.