Earth Hour sammuttaa valoja poikkeuksellisessa maailmantilanteessa – "Tärkeämpää kuin koskaan aikaisemmin"

Tänään vietetään Earth Houria 6:40
Tänään vietetään Earth Houria – tämä on tapahtuman tavoite keskellä epävakaata maailmantilannetta

Valot sammuvat tänään ympäri maailmaa tunnin ajaksi. WWF:n vuotuinen Earth Hour näyttää symbolisen valomerkin luonnon ja ilmaston puolesta.

WWF:n organisoima maailmanlaajuinen ilmastotapahtuma Earth Hour kannustaa sammuttamaan valot kodeista ja julkisista kohteista tunniksi Suomessa lauantai-iltana kello 20.30.

Tänä vuonna WWF pyytää ihmisiä tekemään Earth Hourin myötä lupauksia maapallolle.

– Mielestäni Earth Hour on tänään tärkeämpi kuin koskaan aikaisemmin. Ukrainassa taistellaan oman maansa puolesta. Ilmasto- ja luontokriisi eivät häviä samanaikaisesti mihinkään. Meidän vastuulla on tehdä kaikkemme sen eteen, että ilmasto- ja luontokriisiä saadaan taltutettua, WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder kommentoi MTV Uutiset Liven haastattelussa aiemmin iltapäivällä.

Suomessa monet kaupungit ja muut tahot ovat olleet mukana kansainvälisessä ilmastotapahtumassa vuodesta 2009, jolloin Earth Houria vietettiin Suomessa ensimmäisen kerran. Maailmalla valot sammuvat tänään lukuisissa tunnetuissa maamerkeissä.

Rohwederin mukaan Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan on lisännyt ja vauhdittanut keskustelua vihreästä siirtymästä.

– Maat jotka ovat riippuvaisia Venäjältä tuodusta fossiilisesta energiasta ovat nyt yhä ponnekkaammin luopumassa tästä. Sehän tarkoittaa sitä, että vihreä siirtymä on nyt saamassa voimakkaan askeleen eteenpäin.

Vihreä siirtymä on Rohwederin mukaan välttämätön. Muutoksen hän toivoisi nähtävän ennen kaikkea ratkaisuna ja mahdollisuutena.

– Nyt pitäisi tehdä todella iso loikka kestäviin, uusiutuviin energiantuotantomuotoihin, kuten aurinkoon ja tuulienergiaan, ja samalla todella pitää pää kylmänä siinä, millaisia ratkaisuja tehdään ja mihin niitä euroja sitten investoidaan.

Ilmastotalkoisiin on Rohwederin mukaan tärkeää osallistua yksilötasolla. Tekoja on mahdollista tehdä jo tänä iltana.

– Me jokainen voimme tehdä hyvin monenlaisia tekoja. Kannustaisin tänään kaikkia osallistumaan Earth Houriin ja sitä kautta näyttämään valomerkin ja tahtotilan, että me todellakin välitämme planeetastamme ja haluamme, että ilmastonmuutos ja luontokato saadaan torjuttua.


Lue myös:

    Uusimmat