Dunderfelt lähetyksessä: Näistä asioista parisuhteessa riidellään

Psykologi Tony Dunderfelt kertoi torstain Studio55.fi-lähetyksestä, kuinka parisuhteessa tulisi riidellä oikein.

Eniten parisuhteissa riidellään Tony Dunderfeltin mukaan ajankäytöstä, talousasioista ja seksuaalisuuteen liittyvistä asioista.

− Harvoin riidellään siitä, että "sinulla on väärä maailmakatsomus" tai "et ole äänestänyt oikein", Dunderfelt totesi ohjelmassa.

Monesti myös riidan aihe vaihtuu itse asiasta riitaan siitä, kuinka pitäisi riidellä. Tämä johtuu siitä, että ihminen rakastuu usein luonteeltaan erilaiseen henkilöön kuin hän itse on. Näin myös tyylit riiidellä ovat monesti erilaiset.

Enemmän aikaa parisuhteelle kuin koskaan

Tony Durdelfelt suosittelee, että pienetkin vaivaat asiat otettaisiin suhteessa esiin melko sutjakasti. Hän myös antoi esimerkin, kuinka aiheesta voi puhua riitelemättä:

− Kultaseni, tämä asia ottaa minua päähän. Meidän ei ole pakko puhua siitä juuri nyt, mutta sinun on hyvä tietää, että olen vähän ärsyyntynyt.

Vaikka kiireen valtaama elämä tuntuu nykyään olevan monen kiusana, Dunderfelt muistuttaa, että meillä on kumppanillemme aikaa enemmän kuin koskaan ihmiskunnan historiassa.

Vielä 50 tai 100 vuotta sitten töitä tehtiin paitsi päivät, myös iltaisin metsässä tai vajoissa. Nykyään eletään monta tuntia iltaisin saman katon alla.

− Pariskunnilla on aikaa keskustella keskenään. Parisuhteessa kysytään nykyään täysin eri taitoja kuin vuosikymmeniä sitten, Dunderfelt muistuttaa.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän ohjelmasta myös muun muassa, mitä Tony Dunderfelt kertoi eri ihmistyypeistä riitelijöinä.

Lue myös:

    Uusimmat