Dumpattiinko sinut tekstiviestillä? Et ole ainoa

Kun vielä muutama vuosi sitten toisen jättämistä tekstiviestillä pidettiin törkeänä käytöksenä, niin nyt 12 prosenttia suomalaisista naisista ja 7 prosenttia miehistä ilmoittaa toimineensa näin. 

Samsungin Pohjoismaissa teettämän kuluttajatutkimuksen mukaan suomalaisnaiset käyttävät teknologiaa muutenkin hyväkseen erotilanteissa miehiä enemmän: neljännes naisvastaajista kertoo ilmoittaneensa erosta puhelinsoitolla.

Naiset ovat kovempia eromaan myös sosiaalisessa mediassa. Siinä missä miehistä neljä prosenttia ilmoittaa käyttäneensä eroamiseen sosiaalisen median kanavia, kuten Facebookia tai Twitteriä, naisista somea on käyttänyt suhteen päättämiseen kahdeksan prosenttia.

Treffipyynnöt hoituvat monella tapaa

Naiset hyödyntävät tekniikkaa miehiä enemmän myös suhteiden aloittamisessa. Lähes puolet kyselyn vastaajista on lähettänyt treffipyynnön tekstiviestillä, miehistä 22 prosenttia. 

Kuten erojenkin kohdalla, naiset myös käyttävät enemmän sosiaalista mediaa kuin miehet. Suosituin tapa pyytää treffeille on kasvokkain, mutta vanhanaikaiset paperikirjeetkään eivät ole täysin kadonneet: molempien sukupuolten edustajista viisi prosenttia kertoo pyytäneensä ihastustaan ulos käsinkirjoitetulla kirjeellä tai kortilla.

Tutkimusyhtiö Ipsos Morilla teetettyyn Techonomic Index -tutkimukseen vastasi tuhat 18–65 -vuotiasta suomalaista ja neljätuhatta pohjoismaalaista kuluttajaa viime huhtikuussa.

Lue myös:

    Uusimmat