Mainos

Dubain prinsessaa ei ole nähty julkisuudessa yhdeksään kuukauteen – hovin tiedote vakuuttaa kaiken olevan hyvin, mutta apuri epäröi: "En ole varma, onko hän elossa"

2:20

Dubain prinsessa on ollut kateissa jo yhdeksän kuukautta. Sky Newsille annettu lausunto vakuuttaa, että hän on turvassa ja haluaa käsitellä asiat yksityisesti perheensä kanssa.

Dubain prinsessa Sheika Latifa Al Maktoumia ei ole nähty yhdeksään kuukauteen julkisuudessa, uutisoi Sky News. Iisalmelainen Tiina Jauhiainen ja entinen amerikkalais-ranskalainen vakooja Hervé Jaubert yrittivät auttaa prinsessa Latifaa pakenemaan Dubaista helmikuun lopussa.

Jauhiainen kertoi MTV Uutisten haastettelussa toukokuussa, että pakoyritykseen johti prinsessa Latifan huonot olot Dubaissa. Prinsessa pelkäsi joutuvansa kidutetuksi ja vangituksi, kuten oli aiemmin joutunut isänsä käskystä. Lisäksi prinsessan elämä oli hyvin rajattua.

– Hän odotti kärsimättömästi pakopäivää. Se oli ainoa aihe, josta puhuimme, kun olimme yhdessä. Sen ohella, mitä kaikkea hän halusi tehdä, saatuaan viimein vapautensa, Jauhiainen kuvailee Sky Newsin haastattelussa.

Kertoi sotilaille haluavansa hakea poliittista turvapaikkaa

Pakomatka johti kansainvälisillä vesillä odottaneelle luksusjahdille, jolla kolmikko ehti seilata kahdeksan päivää. Matka päättyi Intian erikoisjoukkojen rynnäkköön.

– Hän oli määrätietoisesti päättänyt lähteä Dubaista. Hän sanoi, että se oli minkä tahansa riskin ottamisen arvoista, sillä hän oli kirjaimellisesti saanut tarpeekseen elämästään Dubaissa, Jauhiainen kertoo.

Prinsessa Latifa yritti kertoa sotilaille haluavansa hakea poliittista turvapaikkaa. Nämä eivät kuitenkaan kuunnelleet, vaan veivät prinsessan helikopteriin. Se oli viimeinen kerta, kun Jauhiainen ja Jaubert näkivät hänet.

"Tämä yksityinen perheasia on aiheuttanut suunnatonta mielipahaa"

– Olemme tietoisia ja syvästi surullisia jatkuvasta mediahuomiosta koskien hänen korkeuttaan Sheikha Latifa bint Mohammed al Maktoumia. Tämä yksityinen perheasia on aiheuttanut suunnatonta mielipahaa ja kärsimystä kaikille osallisille, eritoten Sheikha Latifalle, Dubain hallitsijan hovi tiedottaa Sky Newsille.

Lausunnon mukaan prinsessa Latifa on nyt turvassa Dubaissa. Tiedoksianto herättää kuitenkin kysymyksen siitä, miksei prinsessan sallita kertoa mielipidettään itse julkisesti tai kellekään henkilölle, jota pitää ystävänään.

Prinsessan hyväksi työskentelevien lakimiesten päätelmä on, että häntä pidetään yhä vangittuna vasten omaa tahtoaan.

– Ehkä Latifa ei selvinnyt. En ole varma, onko hän elossa, Jaubert toteaa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja