Drone-osuma arkaan paikkaan: Venäjän parjattu panssarivaunu koki katastrofaalisen tuhon Donetskissa

Ukraina tallensi videolle venäläistankin "katastrofaalisen" räjähdyksen 0:35
Katso videolta: Näin T-72-panssarivaunu tuhoutui drone-iskulla. Video: Ukrainan armeija

Venäjän panssarivaunu räjähti humahtaen rintamalla Donetskissa. Ukraina kuvasi tilanteen videolle.

Ukrainan kuvasi videolle venäläisen T-72B3-panssarivaunun ilmeisen tuhoutumisen intensiivisten taistelujen keskellä Itä-Donetskissa.

Ukrainan sosiaalisessa mediassa jakama video näyttää, kuinka drone etenee aivan panssarivaunun läheisyyteen ja hetken kuluttua räjähtää. Ukrainan puolustusministeriö jakoi videon saatetekstillä "vaunu paloi välittömästi tuhkaksi dronen osuman jälkeen". 

MTV Uutiset ei voi varmistaa videon tarkkaa kuvauspaikkaa tai aikaa.

T-72 kärsii ohuesta kattopanssarista

MTV Uutisissa vieraillut panssariasiantuntija Olli Dahlin kertoo, että Venäjän laajasti käyttämät T-72-panssarivaunut ovat rintamalla hätää kärsimässä, sillä niiden suunnittelussa ei ole otettu huomioon nykysodankäynnin lainalaisuuksia.

– Tämän tankin peruskonstruktio on 1970-luvulta, eikä silloin ollut nykyisen kaltaisia, kattohyökkäykseen perustuvia asejärjestelmiä, joista pääosa (Venäjän) tappioista johtuu, Dahl kommentoi MTV:lle vuonna 2022.

Dahlin mukaan ison mausteen T-72-tankkien räjähdysherkkyyteen tuo ohut kattopanssari.

– Ja kun isku osuu vaunuun ylhäältä ohuen kattopanssarin kautta, vaara ei suinkaan ole kranaatissa, vaan 8 kiloa ruutia sisältävässä ruutipanoksessa. Kun kuuma sirpalesuihku osuu yhteen niistä, mitä tapahtuu? Yks syttyy ja sytyttää seuraavan ja seuraavan ja tulee sellainen ”killiksi” kutsuttu ilmiö, että koko ampumatarviketäyttö palaa humahtamalla.

Lähde: Newsweek

Lue myös:

    Uusimmat