Ruotsalaisjuoksija lakosi rajusti radan pintaan ja jäi eränsä viimeiseksi – sai yllättäviä uutisia kisan jälkeen

Topi Raitanen myönsi virheet kisasuunnitelmissaan: "Riskit realisoituivat pahimmalla mahdollisella tavalla" 4:02
Topi Raitanen kävi läpi MTV Urheilun haastattelussa vaikeaa kauttaan.

Ruotsalaisjuoksija Emil Danielsson kaatui omassa 1500 metrin alkueräjuoksussaan. Hän jäi erässään viimeiseksi, mutta eteni silti jatkoon

1500 metrin ensimmäisessä alkuerässä nähtiin dramaattinen tilanne, kun kolme juoksijaa kaatui pahasti radan pintaan. Ruotsin Emil Danielsson, Uuden-Seelannin Matthew Ramson ja Sveitsin Tom Elmer törmäsivät toisiinsa ja jäivät radan pintaan hetkeksi kieriskelmään. Varsinkin Sveitsin Elmer sai pahan iskun, kun Danielsson kolhaisi kaatuessaan täysin tahattomasti sveitsiläistä naamaan polvellaan.

– Ehdin jutella vain Tomin (Elmer) kanssa. Halusin tarkistaa, että hänellä on kaikki kunnossa. Osuin häntä polvellani, kun tein voltin hänen ylitseen. Toivottavasti hän ei loukannut itseään pahasti, Danielsson sanoi Expressenille juoksun jälkeen.

Tv-kuvista näkyi, miten Danielsson kävi heti jaloilleen päästyään tarkastamassa maassa makaavan sveitsiläisen kunnon. Danielsson yritti auttaa kilpakumppaniaan jaloilleen.

– Hän on hieno mies, tunnemme toisemme, Elmer sanoi verissäpäin haastattelualueella. 

– Arvostan todella hänen elettään.

Kaikki kolme kaatunutta juoksijaa jäivät kauas pääjoukosta ja karsiutuivat jatkosta. Erän voitti Norjan Jakob Ingebrigtsen ajalla 3.33,94.

Ruotsalainen Danielsson jäi erässä lopulta viimeiseksi. Kisan jälkeen kuului kuitenkin iloisia uutisia. Tuomaristo katsoi, että Danielssonia häirittiin ja näin hän pääsee mukaan välieriin.

 Suomen Joonas Rinne oli myös mukana 1500 metrin alkuerissä, mutta karsiutui mahdollisimman täpärästi jatkosta. Rinne jäi omassa erässään seitsemänneksi, kun kuusi parasta eteni jatkoon. Rinteen olisi pitänyt juosta vain seitsemän sadasosaa lujempaa, jotta jatkopaikka olisi irronnut.

Klo 22.26 Lisätty tieto, että Danielsson pääsee mukaan välieriin. Myös otsikkoa päivitetty.

Lue myös:

    Uusimmat