Dramaattinen käänne vielä F1-kisan jälkeen? Max Verstappen yhä rangaistusuhan alla – Valtteri Bottas teki tärkeän tempun

F1:n sunnuntain Brasilian GP:ssä nähtiin kuohuttavia vaiheita. Erityisesti Max Verstappenin ja Lewis Hamiltonin kaksintaistelussa nähdyt liikkeet ovat herättäneet porinaa vielä kisan jälkeen. Verstappen saattaa yhä saada rangaistuksen tilanteesta, jossa hän puski Hamiltonin ulos radalta.

Tapauksen juuret ovat kierroksella 48, kun Hamilton saavutti Verstappenin. Kisaa johtanut Verstappen ei antanut periksi, vaan hän suorastaan käänsi Hamiltonia päin, pakottaen britin ulos radalta.

Kisan aikana tuomaristo ilmoitti, ettei tapauksesta jaeta rangaistuksia. Se hämmensi monia F1-seuraajia ja sai Mercedeksen raivon partaalle.

Tapaus saattaa hyvinkin saada vielä uusia kierroksia. Kansainvälisen autoliiton FIA:n kilpailupäällikkö Michael Masi myönsi kisan jälkeen, ettei tuomaristo nähnyt tilanteeseen liittyen kaikkia kuvakulmia. Tuomaristo toimi sen kuvan perusteella, mikä jaettiin kansainväliseen TV-lähetykseen.

Masin mukaan tuomaristo aikoi käydä läpi vielä aineistoa tapaukseen liittyen.

Sen lisäksi F1-talleilla on oikeus hakea uudelleenkäsittelyä tilanteisiin, mikäli he pystyvät tarjoamaan ”merkittävää uutta materiaalia”.

Red Bull toimi näin Britannian GP:n jälkeen. Hamilton osui tuolloin Verstappeniin ohitusyrityksen yhteydessä niin, että Verstappen ajautui vauhdilla päin ratavalleja. Tuomaristo ei antanut tilanteesta rangaistusta Hamiltonille. Red Bull vetosi uudelleen käsittelyyn, mihin se ei saanut kuitenkaan kerättyä riittävää materiaalia, jotta Hamiltonille olisi tuomittu lisärangaistus. Hamilton sai kisassa 10 sekunnin aikarangaistuksen törmäyksen jäljiltä.

Mikäli tuomaristo havaitsee, että Verstappen ajatti Hamiltonin tahallaan ulos radalta, voidaan hänelle tuomita joko viiden sekunnin aikarangaistus tai lähtöruuturangaistus seuraavaan Qatarissa ajettavaan kisaan.

Viiden sekunnin aikarangaistuksen kohdalla Verstappen tipahtaisi yhtä pykälää alemmas Brasilian GP:n lopputuloksissa. Mercedeksen Valtteri Bottas kun teki tärkeän tempun ja pysyi alle viiden sekunnin päässä Verstappenista. Mercedes ohjeisti häntä toimimaan näin ja suomalainen vastasi huutoon.

Kolmanneksi putoaminen vähentäisi Verstappenilta kolme pistettä. Se kaventaisi hänen MM-johtonsa 11 pisteeseen.

Lue myös:

    Uusimmat