Draamaa! Yleisö buuaa tuomareiden yksimieliselle päätökselle – 84-vuotiasta Erkkiä ei päästetä jatkoon

5:46

Talent Suomen toisessa jaksossa nähdään 84-vuotias Erkki. Hämeenlinnasta kotoisin oleva Erkki hurmaa yleisön, mutta tuomaristo on eri mieltä. 

Talent Suomen toisessa jaksossa Hämeenlinnassa asuva Erkki Ikonen hurmaa yleisön rempseällä olemuksellaan ja erikoisella taidollaan. 

Mies osaa soittaa käsillään. Tuomarit ihastuvat Erkin elämänmyönteiseen olemukseen, mutta päättävät yksimielisesti, että Erkki ei etene jatkoon. Tämä saa yleisön buuaamaan ja huutamaan Erkin nimeä. 

– Ei jatkoon, mutta olet ihana mies, Krista Siegfrids sanoo. 

​​​​​​​

Käsillä soittamista Erkki on harrastanut noin 10-vuotiaasta saakka. Eräällä koulumatkalla Olavi-niminen poika käveli aina Erkin kanssa samaa matkaa kouluun ja puhalteli käsiinsä melodioita.

Erkki ihmetteli, miten Olavi sen teki, ja kun tämä näytti, alkoi Erkki harjoitella sitä itsekin. Erkki kuvailee, että kyseessä on maailman kallein soitin, joka on vielä kaiken lisäksi täysin luomua.

Erkki väittääkin, että soittaakseen käsiään, täytyy ihmisen olla vähän tärähtänyt. Hänen kolmesta musikaalisesta pojastaankaan kukaan ei ole ollut Erkin mukaan tarpeeksi tärähtänyt opetellakseen soittamaan käsillään.

Hän onkin pojilleen sanonut, että taito katoaa hänen mukanaan, jos joku ei sitä jatka. Talentissa hän toivoo voivansa herättää jossakin suomalaisessa kiinnostuksen jatkaa erikoisen soittamisensa perinnettä.

Talent Suomi MTV3-kanavalla sunnuntaisin klo 19.30. Ohjelma on katsottavissa myös mtv-palvelussa ja C More -suoratoistopalvelussa. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja