Dorothea Wierer täysin raivona joukkuetoverin kohtelusta – ampumahiihtotähden ystävä lopetti uransa kesken kauden: "Olen todella katkera"

Italialainen ampumahiihtäjä Federica Sanfilippo päätti lopettaa uransa kesken kauden, kun häntä ei valittu maailmancupin kotikisaan. Ampumahiihtotähti ja Sanfilippon hyvä ystävä Dorothea Wierer raivostui tämän kohtelusta.

Sanfilippo ilmoitti aiemmin tällä viikolla uransa päättymisestä kesken kauden. 32-vuotias italialainen oli aiemmin saanut tiedon, että häntä ei valittu mukaan maailmancupin kisaan, joka järjestetään urheilijan kotimaassa Antholz-Anterselvassa. Ampumahiihdon kolminkertainen maailmanmestari ja monikertainen olympiamitalisti Wierer ei sulattanut ystävänsä kohtelua.

– Aloitimme yhteisen ampumahiihtoseikkailumme 23 vuotta sitten. Minun ei ole helppo hyväksyä sitä, mitä sinulle on tapahtunut. Uskon, että sinä et ansaitse tällaista kohtelua ja uskon, että et saanut ansaitsemiasi mahdollisuuksia, Wierer kirjoitti.

– He, jotka ovat on vastuussa asioista nyt, eivät ole koskaan pitäneet sinusta. Sen vuoksi et voinut saavuttaa toisenlaista lopputulosta. Olen todella, todella katkera ja pettynyt. Unelmamme oli olla mukana kotiolympiakisoissamme yhdessä ja se ei voi toteutua. Unelmamme on murskana. Uskon, että löydät tavan tulla arvostetuksi ja osoittamaan todellisen arvosi, Wierer totesi.

Vuoden 2026 olympialaiset järjestetään Italian Milanossa ja Cortinassa. Sanfilippo ylsi urallaan kahdeksan kertaa palkintopallille maailmancupissa. Viimeisen kerran hän oli korokkeella viime kauden Kontiolahden viestikisassa.

Alla Dorothea Wiererin julkaisu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja