Tulli paljasti erikoisen dopingringin: Savolaismies kokkaili kehonrakentajien suosimia steroideja omassa kotikeittiössään

Tulli kertoo paljastaneensa dopingaineiden valmistamiseen ja myyntiin erikoistuneen ringin. Pohjois-Savossa ja Pohjois-Pohjanmaalla asuvien miesten epäillään myyneen aineita Tor-verkossa vuosina 2019-2021.

Tullin mukaan toiminta sai alkunsa vuonna 2018, kun Pohjois-Savossa asuva mies aloitti dopingaineiden valmistuksen omaan käyttöönsä. Tullin mukaan mies hankki ohjeet netistä, tilasi raaka-aineet Kiinasta ja maksoi tilaukset bitcoineilla.

Aineita hän valmisti omassa keittiössään ja pääosin sieltä löytyvillä välineillä. Hän keksi itse tuotteilleen nimen ja logon sekä tekaistut parasta ennen -päiväykset.

Tullin mukaan keittiössä valmistui pääasiassa testosteronia, mutta myös kehonrakentajien keskuudessa käytettyjä anabolisia steroideja: boldenonia, trenbolonia ja drostanolonia.

Huhtikuussa 2021 Tulli teki kotietsinnän miehen luokse. Sieltä takavarikoitiin raaka-aineita ja valmistusvälineitä, satoja ampulleja ja valmiita dopingaineita.

Tullin mukaan takavarikoitujen aineita katukauppahinta olisi ollut noin 105 000 euroa.

Mukana pohjoispohjanmaalainen

Tulli kertoo selvittäneensä, että pohjoissavolaisen lisäksi keittiössä valmistettuja aineita myi Tor-verkossa pohjoispohjanmaalainen mies, jolle pohjoissavolainen oli luovuttanut myyntitilinsä tunnukset. Tullin mukaan pohjoissavolainen välitti myytävät aineet Pohjois-Pohjanmaalle.

Tullin mukaan pohjoispohjanmaalaisen miehen kautta aineita ennätettiin myydä noin 47 000 euron edestä. Myynti-ilmoituksia oli ollut Torilaudalla, Sipulimarketissa ja Spurdomarket- sekä Keskustori -sivustoilla Tor-verkossa.

Tulli on tutkinut tapauksia törkeänä dopingrikoksena. Epäilty kaksikko on ollut tutkintavankeudessa. Asia siirtyy syyteharkintaan "alkusyksystä". Tullin tiedotteen perusteella ainakin savolaismies on kertonut tekemisistään kuulusteluissa oma-aloitteisesti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja