Donner selättänyt kolme syöpää: Olen täysin terve, ainakin toistaiseksi

Ohjaaja ja kirjailija Jörn Donner, 82, edusti reippaana Armi elää! -elokuvan kutsuvierasensi-illassa keskiviikkona.

Donner sai kesällä 2014 ikäviä uutisia terveyteensä liittyen. Donnerin käydessä lääkärintarkastuksessa ilmeni epäilys syöpäkasvaimesta. Donnerilla epäiltiin keuhkosyöpää.

Donner joutui elämään pitkään epätietoisuudessa, kun keuhkosyöpää hoidettiin. Armi elää! -elokuvan kutsuvierasensi-illassa elokuvan ohjannut Donner vakuutti voivansa hyvin.

– Olen täysin terve mies, ainakin toistaiseksi. Koko eduskuntakauden ajan oli epäselvyyksiä tilastani, Donner kertoo.

– Toki kontrolleja aina tulee, hän kertoo.

Donnerilla on aiemmin ollut sekä keuhkosyöpä että eturauhassyöpä. Nyt Donner selätti keuhkosyövän toistamiseen. Donner ei lähde ehdolle enää huhtikuisissa eduskuntavaaleissa.

”Jotkut epäilivät elokuvan avauskohtauksen toimivuutta”

Armi elää! on fiktiivinen elokuva yritysjohtaja Armi Ratiasta. Armin tarina kerrotaan teatteriseurueen kautta, joka valmistelee näytelmää Armista. Helsingissä järjestetyssä kutsuvierasensi-illassa Donner edusti hyväntuulisena.

– Olen hyvin luottavaisin mielin elokuvan suhteen. Vaikka voisinkin tässä siteerata erästä ruotsalaista tuottajaa, että ilmaisnäytös on aina pois lipunmyynnistä, Donner velmuili.

Kokonaisuudessaan ohjaaja kertoo perehtyneensä elokuvan luomiseen noin kolmen vuoden ajan. Puhumattakaan siitä kokemuksesta, mikä hänellä on henkilökohtaisesti Armi Ratiasta.

– Arkistot olivat isot. Kirjeitä oli varmasti puoli kilometriä, Donner kuvailee.

– Itse kuvaukset menivät nopeasti ohi. Pidän siitä, että oli uskallusta aloittaa elokuva Minna Haapkylän monologilla. Jotkut epäilivät sen kohtauksen toimivuutta, mutta se on hyvä.

Seuraavaksi pitää kiireisenä eduskuntakaudesta kertova päiväkirjanomainen teos Pikku Mammutti.

Armi elää! saa ensi-iltansa 20. maaliskuuta.

Lue myös:

    Uusimmat