Mainos

Donald Trumpin liikkumista rajoitetaan? – Uhkaa vetää miljoonainvestointinsa Skotlannista

Republikaanien mahdollinen presidenttiehdokas Donald Trump uhkaa vetää miljoonien investointinsa Skotlannista, jos häneltä evätään pääsy Iso-Britanniaan.

The Independent-lehdessä Trump sanoo vetävänsä peräti 700 miljoonan punnan eli 950 miljoonan euron investoinnit golfhankkeistaan, jos hänen pääsynsä evätään tai liikkumistaan rajoitetaan Iso-Britanniassa. Trump on suunnitellut investoivansa kahteen golfalueeseen Skotlannissa, Etelä-Ayrshiressa ja lähellä Aberdeenia. 

Britannian parlamentti aikoo keskustella asiasta myöhemmin tässä kuussa. Keskustelun päätteeksi se ei äänestä asiasta, vaan siitä päättää sisäministeri Theresa May.

Republikaanien presidenttiehdokkaaksi Yhdysvalloissa mielivä Donald Trump on vaatinut, että muslimeilta evätään täysin pääsy Yhdysvaltoihin, koska he muodostavat maalle vaaran. Lausunto on nostanut kovia vastalauseita paitsi Yhdysvalloissa myös Iso-Britanniassa, jossa yli puoli miljoonaa ihmistä on allekirjoittanut matkustamista estävän lausunnon. 

Video: Trump on herättänyt paheksuntaa lausunnoillaan vaalikampanjansa aikana. Hän on muun muassa herättänyt pahennusta kommenteillaan muslimeista:

0:32

Trumpin taustajoukot ovat sanoneet, että Trumpin liikkumisen evääminen antaisi kummallisen kuvan maailmalle yleisestä sananvapaudesta Iso-Britanniassa. Se antaisi myös kuvan investointivastaisuudesta maassa. 

Kiinteistömiljardööri Trump omistaa kaikkiaan kymmenkunta arvostettua golfkenttää, joista suurin osa sijaitsee Yhdysvalloissa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja