Skotlanti ei päästä Trumpia maahan Bidenin virkaanastujaisten aikaan: "Toivon, että hänen ensimmäinen matkasuunnitelmansa on ulos Valkoisesta talosta"

Yhdysvaltojen pian väistyvän presidentin Donald Trumpin on spekuloitu matkustavan pelaamaan golfia Skotlantiin Joe Bidenin virkaanastujaisten ajaksi. Skotlannin pääministeri ilmoitti, ettei Trump ole tervetullut.

Donald Trump tunnetaan miehenä, jonka on vaikea niellä tappiota, eikä ole puhunut juurikaan vallanvaihdosta. Hän ei ole ilmoittanut, osallistuuko hän Joe Bidenin virkaanastujaisseremoniaan 20. tammikuuta.

Skotlantilainen Scotland Post uutisoi, että Yhdysvaltain asevoimien Boeing 757-koneen olisi määrä laskeutua päivää ennen virkaanastujaisia Prestwickin lentokentälle Skotlantiin.

Trump omistaa luksusgolfkentän Ayrshiressa, lähellä lentokenttää. Golfkenttä on aiheuttanut paikallisissa raivoa jo aiemmin. Luonnonsuojelijoiden mukaan se vahingoittaa alueen tieteellisesti arvokkaita dyynejä.

Tällä kertaa kyse ei kuitenkaan ole luonnonsuojelusta, vaan Skotlannin pääministeri Nicola Sturgeonin mukaan Trumpin matkustaminen rikkoisi maan koronarajoituksia.

Sturgeonin mukaan väistyvän presidentin golfmatka ei lukeudu välttämättömäksi matkustukseksi, joten Trumpin maahantulo estettäisiin.

Skotlantiin Trump ei täten todennäköisesti pääse.

– En tiedä, mitkä hänen matkasuunnitelmansa ovat, mutta toivon ja oletan, kuten kaikki muutkin, että ensimmäinen matkasuunnitelma on ulos Valkoisesta talosta, sanoi Sturgeon tänään lehdistötilaisuudessa.

Katso videolta artikkelin alusta, miten Skotlannin pääministeri kielsi Trumpia tulemasta maahan golfaamaan.

Lue myös:

    Uusimmat