Donald Trump tapaa Kiinan presidentin Xi Jinpingin – keskusteluiden odotetaan keskittyvän Pohjois-Koreaan ja kauppaan

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump aloittaa tänään Kiinan-vierailunsa.

Vierailunsa aikana Trump tapaa Kiinan presidentin Xi Jinpingin Pekingissä. Presidenttien keskustelujen aiheina ovat todennäköisesti maiden välinen kauppa ja Pohjois-Korea.

Kiina on Pohjois-Korean tärkein tukija, ja Trump todennäköisesti yrittää saada Kiinalta tukea Pohjois-Korean-vastaisille pakotteille. Vieraillessaan eilen Etelä-Koreassa Trump sanoi, että Xi on ollut "hyvin, hyvin avulias" Pohjois-Korean suhteen.

Vaalikampanjassaan Kiinaa Yhdysvaltain talousongelmista syyttänyt Trump on sittemmin kehunut Kiinan presidenttiä Xi Jinpingiä hyväksi kumppaniksi. Kauppasuhteiden edistämistä haittaa Trumpin ensimmäisenä virkapäivänään tekemä päätös, jolla hän veti Yhdysvallat pois Tyynenmeren alueen kauppasopimuksesta TPP:stä.

Kiinan apulaisulkoministeri Zheng Zeguang sanoi aiemmin, että Trumpin vierailulla on erityistä painoarvoa ja hän vannoi, että siitä tulee historiallinen.

Trump on parhaillaan ensimmäisellä virallisella vierailullaan Aasiaan. Matka kestää liki pari viikkoa. Ennen Kiinan-vierailua hän pysähtyi Japanissa ja Etelä-Koreassa. Myöhemmin Trump vierailee vielä Vietnamissa ja Filippiineillä. 

Lue myös:

    Uusimmat