Mainos

Trump lähtenyt Kiinasta kohti Vietnamia – tapaavatko Putin ja Trump kahden kesken?

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on lähtenyt Kiinasta kohti Vietnamia. Presidentin puoliso Melania Trump sen sijaan jäi edelleen Kiinaan. Asiasta Twitterissä kertoneen presidentin mukaan hänen vaimonsa vierailee Kiinassa vielä eläintarhassa ja Kiinan muurilla.

Edelleen on epäselvää, tapaako presidentti Trump tänään Vietnamissa kahden kesken venäläisen virkaveljensä Vladimir Putinin. Venäläismedia raportoi kahdenvälisestä tapaamisesta eilen, mutta myöhemmin Yhdysvaltojen ulkoministeri Rex Tillerson kiisti tiedon. Tillersonin mukaan amerikkalaiset selvittivät yhä, onko tapaamiseen tarpeeksi merkittäviä keskustelunaiheita.

Sekä Trump että Putin ottavat osaa Aasian ja Tyynenmeren maiden talousjärjestö Apecin kokoukseen Danangissa Vietnamissa.

Trump ei enää syyttänytkään Kiinaa

Eilen Trump tapasi Pekingissä Kiinan presidentti Xi Jinpingin. Kaksikko keskusteli muun muassa maiden taloussuhteista. Vaalikampanjassaan Kiinaa Yhdysvaltain talouden ongelmista syyttäneellä Trumpille oli eilen toinen ääni kellossa.

– Loppujen lopuksi, kuka voi syyttää maata siitä että se kykenee hyötymään toisen maan kustannuksella omien kansalaistensa hyväksi?

Trump myös kehui vuolaasti Xitä, ja syyn maiden kaupan epätasapainosta sai niskoilleen Yhdysvaltain edellinen hallinto. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.