Donald Trump hehkutti Venäjän diktaattoria: "Putin on todella fiksu, hänellä oli ehkä huono vuosi"

Fox News -kanavan haastattelussa Trump vakuutti pyrkivänsä republikaanien presidenttiehdokkaaksi rikossyytteistä huolimatta 2:42
Kirjeenvaihtajamme Mari Karppinen kertasi Donald Trumpin haastattelun pääkohdat.

Yhdysvaltojen entinen presidentti Donald Trump oli aiemmin tänään New Yorkissa kuultavana häntä vastaan nostetusta siviilikanteesta. Kuulemisen jälkeen Trump istahti suosikkimediansa Fox Newsin haastateltavaksi. Haastattelussa Trump kehui vuolaasti Venäjän, Kiinan ja Pohjois-Korean ja johtajia.

Kirjeenvaihtajamme Mari Karppinen kertasi haastattelun pääkohdat. Trump on vakuuttanut pyrkivänsä jälleen republikaanien presidenttiehdokkaaksi "vaikka häntä syytettäisiin kymmenistä rikossyytteistä".

Trumpia vastaan nostettiin viime viikolla 34 rikossyytettä. Asiantuntijoiden mukaan pisin mahdollinen tuomio olisi neljä vuotta vankeutta, mutta todennäköisemmin Trumpille määrättäisiin sakkoja.  Mahdollinen tuomio ei estäisi Trumpia kampanjoimasta ja voittaessaan nousemasta presidentiksi.

– Trump on vakuuttanut jatkavansa kampanjointia, vaikka hänet tuomittaisiin. Yhdysvaltain laki ei millään tavalla estä sitä, etteikö vankilasta voisi kampanjoida. Kansa on aika jakaantunut näistä hänen syytteistään, Karppinen kertoo.

Trump myös kritisoi haastattelussa nykyisen presidentti Joe Bidenin vahvaa tukea Ukrainalle sodassa Venäjää vastaan. Osa Trumpin kannattajista yhtyy Trumpin näkemyksiin siitä, että Yhdysvallat olisi antanut Ukrainalle liikaa rahaa.

– Täällä on huolestuneena osa seurannut tätä Trumpin Ukraina-kommenttia myös Yhdysvaltain hallinnon ulkopuolella, että Biden ja Yhdysvallat olisi liikaa sitoutunut tukemaan Ukrainaa. Trump on nimittäin tällä hetkellä vahvin presidenttiehdokas republikaaneille. Tämän pelätään lähettävän viestin, että se olisi Trumpin ulkopoliittinen ja turvallisuuspoliittinen linja. Trumphan puhui tässä kommentissa omille kannattajilleen, siellä on kasvavaa tyytymättömyyttä siitä, kuinka paljon Yhdysvallat antaa Ukrainalle rahaa, Karppinen kertoo.

Trump myös kehui vuolaasti Venäjän presidentin Vladimir Putinin älykkyyttä. Myös Pohjois-Korean johtajan ja Kiinan presidentin älykkyys sai Trumpilta kehut.

– Putin on todella fiksu, hänellä oli ehkä huono vuosi. Mitä me teemme, jos Venäjä onnistuu valtaamaan koko Ukrainan? Koska Biden on niin sitoutunut tukemaan Ukrainan tukemiseen?  On ihmisiä, jotka sanovat, ettei Ukraina voi voittaa sotaa Venäjää vastaan, Trump sanoi.


Lue myös:

    Uusimmat