Mainos

Dominick Arduinin etsinnät jatkuvat

Naparetkeilijä Dominick Arduinia yritetään paikallistaa nyt lämpökameran avulla. Seuraava pelastuslento aloitetaan keskiviikkona, jos säät sen sallivat.

Kadonneen naparetkeilijän Dominick Arduinin etsinnät jatkuvat ensi keskiviikkona tai torstaina. Arduinin valmentaja Francois Bernardin mukaanseuraava pelastuslento tehdään 17. tai 18. päivä, riippuen säästä.

Apuna pelastusjoukoilla on lämpökamera, joka saadaan Bernardin mukaan lainaan Hollannista. Lämpökamera auttaa havaintojen tekemistä varsinkin huonolla säällä.

Seuraava etsintälento tehdään niin pian kuin se on lämpökameraa apuna käyttäen mahdollista. Bernard noutaa kameran Hollannista huomenna ja matkaa se mukanaan takaisin Khatangaan Siperiaan.

Bernard sekä naparetkiä järjestävän Cerpolex-yhtiö ovat viikonlopun aikana käyneet etsintöihin liittyviä neuvotteluita Moskovassa.

- Keskustelimme eilen Venäjän duuman varapuhemiehen Artur Tshilingarovin kanssa. Hän antoi toiveita avusta ja sanoi neuvottelevansa asiasta Suomen Moskovan-lähetystön kanssa huomenna, Bernhard kertoo.

Bernard hakee rahoitusta uusille lennoille, sekä maksajaa jo tehdyille etsintälennoille. Hän ei kuitenkaan ole saanut vielä lupausta rahallisesta avusta.

Etsinnät eivät riipu rahasta

- Raha on iso kysymys. Nyt ei ole kuitenkaan oikea aika puhua rahasta. Etsintöjen jatkuminen ei riipu siitä, saammeko rahaa.

Cerpolex tekisi lähipäivinä Dominickin etsimisestä riippumatta etukäteen sovitut huoltolennot toisille retkijoukoille Pohjoisnavalle. Etsintä- ja huoltolennot tehdään Khatangasta kahdella helikopterilla. Bernardin mukaan matka Khatangasta etsintäalueelle kestää noin yhdeksän tuntia. Pitkän lentoajan vuoksi matkaan täytyy lähteä turvallisuussyistä kahdella helikopterilla. Kahden helikopterin avulla etsinnät voidaan tehdä myös laajemmalle alueelle.

Bernard on yhä toiveikas Arduinin selviämisen suhteen. Arduinin Argos-satelliittipaikantimen toimimattomuus voi hänen mukaansa johtua teknisistä ongelmista, joita on havaittu myös muilla napaa tavoittelevilla retkeilijöillä.

Arduinia on etsitty helikopterilennoilla viimeksi torstaina. Bernardin mukaan usean päivän tauolla ei ole merkitystä Arduinin kannalta. Jos hän on jo kuollut, etsinnöillä ei ole kiire. Jos hän taas on elossa, hän etenee kohti sovittua huoltopistettä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.