DNA-tutkimus varmisti: Leppävirralta vesistöstä löytynyt vainaja on 15 vuotta sitten kadonnut Juha Laitinen – KRP epäilee henkirikosta

Syksyllä Leppävirran Kotalahdella vesistöstä löytynyt vainaja on vuonna 2006 kadonnut Juha Laitinen. Vainajan henkilöllisyys on varmistunut keskusrikospoliisin DNA-tutkimuksissa.

– DNA-tutkimuksen tulos on saatu ja löytynyt vainaja on Juha Laitinen, KRP:n rikoskomisario, tutkinnanjohtaja Teppo Sovelius vahvistaa.

Rikospaikan tietojen mukaan Laitinen löytyi järven pohjasta useiden kymmenien metrien syvyydestä Seat Toledo -merkkisen henkilöautonsa sisältä. 

Sovelius ei tässä vaiheessa kerro löydöstä tarkemmin, koska poliisi tekee edelleen autoon liittyvää teknistä tutkintaa. Myös vainajan oikeuslääketieteelliset tutkimukset ovat kesken. Niiden pitäisi aikanaan antaa vastauksia siihen, miten ja mihin Laitinen on kuollut. Poliisi on tutkinut Laitisen tapausta tappona.

Lokakuun lopussa uutisoitiin, että Leppävirralta vesistöstä on löytynyt auto ja vainaja. Löydön tekivät Antti ja Arto Suanto eli samat miehet, jotka kesällä olivat löytäneet Äänekoskelta vesistöstä yhdeksän vuotta kateissa olleen Jussi Peltolan. Myös Peltola löytyi auton sisältä. Suannon veljekset olivat tehneet syksyn aikana Leppävirralla etsintöjä nimenomaan Juha Laitisen löytämiseksi.

37-vuotias Laitinen katosi autoineen elokuussa 2006 sen jälkeen, kun hän oli poistunut Leppävirralla sijaitsevasta Virranpoika-ravintolasta tuntemattoman miehen kanssa.  Laitinen ja hänen seurassaan ollut mies olivat olleet liikkeellä Laitisen sinisellä, vuosimallin 1996 Seat Toledo -henkilöautolla, jonka rekisterinumero on CCA-581. Viimeinen varmana pidetty havainto Laitisesta ja Seat Toledosta tehtiin illalla 27. elokuuta 2006.

Laitinen asui löytöpaikan lähistöllä sijaitsevassa omakotitalossa.

KRP tutkii Leppävirralla yli 13 vuotta sitten kadonneen Juha Laitisen tapausta tappona – katso videolta poliisin tuoreet kommentit tapauksesta 6:04
Katso myös: Tutkinnanjohtaja kertoi Laitisen katoamismysteeristä MTV:n Rikospaikassa vuonna 2019: Katso koko haastattelu videolta.

Keskusrikospoliisi alkoi tutkia Laitisen katoamista tappona vuoden 2017 lopussa saamiensa uusien tietojen jälkeen. Poliisi epäili, että Laitinen upotettiin katoamisen jälkeen veteen autoineen. Epäillyn henkirikoksen yhtenä mahdollisena motiivina poliisi on pitänyt rahariitoja.

Soveliuksen mukaan ketään ei tällä hetkellä ole kiinniotettuna tapauksen vuoksi.

Keskusrikospoliisi on aiemmin pyytänyt havaintoja katoamisajalta myös valkoisesta, vuosimallin 1988 Mercedes Benz -henkilöautosta ja erityisesti sen liikkeistä Leppävirralla. Laitisen on havaittu olleen samanmallisen auton kyydissä hieman ennen katoamistaan.

Lisää Juha Laitisen katoamisesta Rikospaikka-ohjelmassa tänään kello 22.35!

Lue myös:

    Uusimmat