Järvestä nostettiin auto ja vainaja Leppävirralla – 15 vuotta sitten samalla alueella katosi Juha, 37, autoineen

KRP tutkii Leppävirralla yli 13 vuotta sitten kadonneen Juha Laitisen tapausta tappona – katso videolta poliisin tuoreet kommentit tapauksesta 6:04
Tutkinnanjohtaja kertoi Laitisen katoamismysteeristä MTV:n Rikospaikassa vuonna 2019: Katso koko haastattelu videolta

Itä-Suomen poliisista vahvistetaan MTV Uutisille, että Pohjois-Savon Leppävirralta on löydetty vesistöstä auto ja vainaja. Tutkintaa johtaa KRP, joka on aiemmin kertonut epäilevänsä henkirikosta 2006 kadonneen Juha Laitisen tapauksessa. 

Autolöydöstä ensimmäisenä torstaina uutisoineen Savon Sanomien tietojen mukaan poliisi tutkii autosta kuolleena löydetyn miehen tapausta. SS kertoo, että auto nostettiin ylös Kotalahden kylän suunnalta. Sen ympäristössä sijaitsee lukuisia vesistöjä.

Leppävirralla on vuonna 2006 kadonnut mies nimeltä Juha Laitinen. Savon Sanomien ja myös Ylen esille nostamien tietojen mukaan kyse saattaakin olla juuri Laitisen tapauksesta. 

Viimeinen havainto 37-vuotiaana kadonneesta Laitisesta on, kun hän poistui Leppävirralla sijaitsevasta Virranpoika-ravintolasta tuntemattomaksi jääneen miehen kanssa 27. elokuuta 2006. Miehet poistuivat Laitisen Seat Toledo -merkkisellä sinisellä autolla.

Tuolloin kuskin paikalle oli noussut Laitisen seurassa ollut mies.

Vinkkipyyntöjä autoista 

Katoamisen jälkeen poliisi toivoi Laitisen auton lisäksi vinkkejä valkoiseen, vuoden 1988 Mercedes Benz -merkkiseen autoon liittyen. KRP:n mukaan Laitinen nähtiin auton kyydissä hieman ennen katoamistaan. 

Laitisen tapausta tutkittiin aluksi katoamisena, mutta myöhemmin esiin tulleiden seikkojen perusteella KRP alkoi epäillä miehen joutuneen henkirikoksen uhriksi. Katoamistutkinnan muuttumisesta henkirikostutkinnaksi tiedotettiin vuonna 2017.

Itä-Suomen poliisi ei lauantaina kommentoinut tapausta MTV:lle laajemmin, koska tutkintaa johtaa keskusrikospoliisi.

Toistaiseksi tiedossa ei ole, minkä merkkinen auto järvestä on nostettu ylös.

Upotettiin järveen?

KRP on kertonut epäilevänsä, että Laitinen joutui tahallisen henkirikoksen uhriksi ja hänet upotettiin autoineen vesistöön Leppävirralla tai Pohjois-Savon alueella. Vuosien saatossa poliisi on etsinyt miestä maastosta ja vesistöistä yhdessä Itä-Suomen poliisilaitoksen kanssa, mutta tuloksetta.

Juha Laitisen katoamistiedoissa kerrottiin aikanaan, että hän on 172 senttiä pitkä, vartaloltaan hoikka. Hänellä oli katoamishetkellä lyhyet ruskeat hiukset ja viikset. Yllään hänellä oli farkut ja musta Blue Cargo -firman tunnuksella kirjailtu takki.

KRP:n rikoskomisario, tutkinnanjohtaja Teppo Sovelius kertoi tutkinnasta MTV:n Rikospaikan haastattelussa lokakuussa 2019.

Tutkinnanjohtajan haastattelu on katsottavissa yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat