Mainos

DNA:kin teki tarjouksen Anviasta: 120 miljoonaa euroa

Tietoliikenneyhtiö DNA on lähtenyt mukaan tarjouskisaan pohjalaisesta Anvia Telecomista. DNA ilmoittaa tarjoavansa Anvian ja tytäryhtiöiden osakkeista 120 miljoonaa euroa.

Anvian ylimääräinen yhtiökokous on koolla huomenna. Siellä käsiteltävä hallituksen ehdotus on, että Anvian osakkeet myydään Elisalle 107 miljoonalla eurolla. Sittemmin myös Teliaan kuuluva Sonera sekä Finda ovat tehneet tarjouksia Anviasta. Anvian mukaan näitä tarjouksia ei käsitellä yhtiökokouksessa, koska ne tulivat niin myöhään, ettei niitä ehditty lisätä yhtiökokouskutsuun.

DNA tarjoutuu maksamaan kauppahinnan käteisellä. Toimitusjohtaja Jukka Leinosen mukaan DNA:n tarjous on Elisan tarjousta parempi, minkä takia olisi kaikkien etujen mukaista, että Anvian hallitus vertailisi kaikkia tarjouksia ennen myyntipäätöstä. Lopullinen päätös tulisi siksi siirtää jatkokokoukseen.

-DNA ja Anvia Telecom täydentävät toisiaan erittäin hyvin. Yhtiöt ovat toimineet pitkään yhteistyössä, ja haluamme tarjouksemme myötä turvata yhteistyön jatkumisen myös tulevaisuudessa.

Anvia Telecomin myyntiaikeet Elisalle kerrottiin toukokuun lopussa. Ennen kauppaa Elisa oli jo hankkinut itselleen noin 40 prosenttia yhtiön osakkeista. Anvian hallitus on sanonut pitävänsä Elisaa parhaana ostajaehdokkaana.

Anvia tunnettiin aiemmin Vaasan Läänin Puhelin -konsernina. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.