Mainos

Video: Norjalainen Telenor ostaa 54 prosentin osuuden DNA:sta – kauppahinta 1,5 miljardia euroa

12:26
Norjalainen Telenor ostaa 54 prosentin osuuden DNA:sta

Norjalainen Telenor ostaa 54 prosentin osuuden suomalaisesta matkapuhelinoperaattorista DNA:sta. Telenor kertoo sopineensa enemmistöosuuden hankkimisesta DNA:n kahden suurimman omistajan kanssa.

Finda Telecoms on omistanut yli 28 prosenttia ja PHP Holding lähes 29 prosenttia DNA:n osakkeista.

Telenorin mukaan kauppahinta on 1,5 miljardia euroa, joka maksetaan käteisellä. Kaupan seurauksena Telenorin on tehtävä tarjous muille DNA:n omistajille loppujen osakkeiden ostamisesta. Tarjoushinta on 20,90 euroa osakkeelta.

– DNA on jännittävä lisäys Telenor Groupille ja luonnollinen täydennys olemassa oleville toiminnoille Pohjoismaiden alueella, sanoo Telenorin toimitusjohtaja Sigve Brekke tiedotteessa.

Telenorin mukaan yhtiö näkee mahdollisuuksia kasvattaa DNA:ta edelleen. DNA on kolmanneksi suurin matkapuhelinoperaattori, toiseksi suurin operaattori kiinteissä laajakaistaverkoissa ja suurin kaapelitelevisio-operaattori Suomessa.

Telenorin tarkoitus on pitää DNA Helsingin pörssissä.

Kotimaisia sijoitusyhtiöitä

Kaupan toteutuminen edellyttää tiettyjen ehtojen täyttymistä, Findan ja PHP:n yhtiökokousten hyväksyntää. Telenor odottaa, että kauppa toteutuu heinä-syyskuun aikana.

Finda on sijoitusyhtiö, jonka omistajat koostuvat pääosin henkilöistä, jotka ovat omistaneet aiemmin paikallisten puhelinyhtiöiden osakkeita. Omistajia on non 40  000.

Myös PHP on sijoitusyhtiö. Yhtiön tausta on Päijät-Hämeen Puhelinyhdistyksessä. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja