Mainos

Disneyltä upea ele tulipalossa tuhoutuneelle Notre Damelle – kunnioittaa klassikkoelokuvan kellonsoittajan kotia

2:07
Notre Damen katedraali vaurioitui vakavasti massiivisessa tulipalossa

Vuoden 1996 Notre Damen kellonsoittaja -klassikkoanimaation tuottanut Disney lahjoittaa mittavan summan tulipalossa tuhoutuneen katedraalin korjaustöihin. 

Maanantaina 15. huhtikuuta Pariisissa sijaitseva kuuluisa Notre Damen katedraali vaurioitui vakavasti massiivisessa tulipalossa, joka syttyi puoli kahdeksan aikoihin illalla Suomen aikaa. Katedraalin 90 metrinen torni sortui liekkien tähden ja suurin osa sen katosta kärsi mittavia tuhoja. 

Katedraalin jälleenrakennus tulee kestämään mahdollisesti vuosia ja useat tahot ovat ilmoittaneet tekevänsä suuria lahjoituksia tukeakseen työtä. Yksi näistä tahoista on Disneyn elokuvastudio, joka ilmoitti tällä viikolla lahjoittavansa jälleenrakennukseen noin 4,5 miljoonaa euroa. Notre Damen jälleenrakennukseen tarkoitettu varainkeruu on saavuttanut jo lähes miljardin euron summan. 

– Notre Dame on toivon ja kauneuden maamerkki, joka on määritellyt Pariisin sydäntä sekä Ranskan sielua vuosisatojen ajan, Disneyn toimitusjohtaja Robert A. Iger totesi yhtiön tiedotteessa. 

Igerin mukaan Notre Dame on myös ainutlaatuinen osoitus merkittävästä taiteesta sekä arkkitehtuurista, joka on vakiinnuttanut paikkansa ihmiskunnan historiassa. 

– Walt Disney Company tukee ystäviämme ja naapureitamme yhteisössämme, tarjoten vilpitöntä tukea kuin myös 4,5 miljoona euron lahjoituksen tämän korvaamattoman mestariteoksen korjaukseen. 

Disney tuotti vuonna 1996 ilmestyneen klassikkoanimaation Notre Damen kellonsoittaja, joka on yksi kaikkien aikojen rakastetuimpia piirrettyjä elokuvia.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron lupasi jo tulipalon iltana, että Notre Dame tullaan korjaamaan. Presidentti asetti jälleenrakennukselle viiden vuoden kunnianhimoisen aikataulun, jonka on nyt jo kritisoitu olevan epärealistinen. Alan ammattilaisten mukaan jälleenrakennus tulisi kestämään 10-20 vuotta. 

Lähde: Usa Today

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja