Mainos

Disney-puisto Hongkongiin

Hongkongin kaupunki on päässyt Walt Disney -yhtiön kanssa sopimukseen laajan Disney-teemapuiston rakentamisesta Hongkongiin. Miljardien dollarien arvoisesta hankkeesta toivotaan piristysruisketta Hongkongin taloudelle, joka on ollut alamäessä jo parin vuoden ajan. Puistohanketta varten perustetaan yhteisyritys, josta Hongkongin kaupunki omistaa 57 prosenttia. Kaupunki sijoittaa hankkeeseen 2,9 miljardia dollaria eli runsaat 16 miljardia markkaa.

Hanketta esitelleen kaupunginjohtaja Tung Chee-hwan mukaan Disney-puisto merkitsee uuden ajan alkua Hongkongille kansainvälisen turismin kohteena. Hän korosti myös hankkeen työllistävää merkitystä kaupungille, jossa työttömyys on kasvanut 6,1 prosenttiin eli lähes ennätystasolle. Kaupungin vahva panostus on kuitenkin ehtinyt herättää jo arvostelua, samoin se, että projektin johto on kaupungin eikä yksityisten sijoittajien käsissä.

Eräät analyytikot arvioivat sopimuksen olevan huomattavan edullinen Disneylle, joka maksaa vain murto-osan kustannuksista, mutta hyötyy jatkossa mittavista lisenssi- ja rojaltituloista. Disney-puisto rakennetaan Lantaun saarelle, muutaman minuutin matkan päähän Hongkongin kansainvälisestä lentokentästä. Ennestään Disneyllä on Aasiassa vain yksi teemapuisto, joka sijaitsee Japanissa.
(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.