Dina Zirlott joutui synnyttämään raiskaajansa lapsen Alabamassa – "Tunnen surua ja vihaa aborttilain säätäjiä kohtaan"

Alabamaan tiukka aborttilaki 1:57
Alabaman uusi aborttilaki on Yhdysvaltain tiukin

– Olen Alabamasta ja synnytin raiskaajani lapsen, koska en saanut aborttia, näin kirjoittaa Dina Zirlott The Huffington Post -uutissivustolla. Hän on kertonut kokemastaan ennenkin, mutta Alabaman uusi tiukka aborttilaki on palauttanut kipeät muistot jälleen mieleen.

Dina Zirlott joutui 17-vuotiaana luokkatoverinsa raiskaamaksi. Raiskausta seurasi raskaus. Zirlott ei pitkään aikaan ymmärtänyt olevansa raskaana, koska hän oli niin järkyttynyt tapahtuneesta.

Hän hakeutui tutkimuksiin vasta kahdeksannella raskauskuukaudella. Silloin ultraäänikuvauksessa todettiin, että lapsi on tyttö ja vakavasti sairas. Jos lapsi syntyisi elävänä, hän tuskin eläisi pitkään.

"Näin naisia kohdellaan Alabamassa"

Tästä huolimatta abortti ei tullut kysymykseen.

– Lääkäri kertoi minulle, että en voi saada aborttia. Alabamassa ei sallita poikkeuksia, kun raskaus oli näin pitkällä, kirjoittaa Zirlott.

Dina Zirlott synnytti tyttären lokakuussa 2005. Zoe-tytär kuoli maaliskuussa 2007. Koko lyhyen elämänsä ajan hän kärsi kivuista lukuisten sairauksiensa takia.

– Näin naisia kohdellaan kotiseudullani Alabamassa. Tunnen surua ja vihaa näitä miehiä kohtaan, jotka äänestivät tiukan aborttilain puolesta. He eivät ole joutuneet kokemaan sitä, minkä minä jouduin. Aborttilailla ei ole mitään tekemistä armon tai elämän säilyttämisen kanssa. Heitä ei kiinnosta, onko lapsi haluttu ja rakastettu, Zirlott kirjoittaa.

Hän tuomitsee osavaltion tiukan aborttilain.

– Poliitikkomme eivät halua ymmärtää raiskauksen ja insestin uhrien tuskaa. Laki perustuu vain heidän idealistisiin mielikuviinsa. Välinpitämättömyys on itsessään rikos.

"Olisin valinnut abortin, jos se olisi ollut mahdollista"

Dina Zirlott kirjoittaa, että hän olisi valinnut abortin, jos sellainen mahdollisuus olisi ollut olemassa.

– Sen olisi pitänyt olla minun päätökseni eikä kenenkään kasvottoman ulkopuolisen. Olisin tehnyt mitä tahansa, jotta tyttäreni ei olisi tarvinnut kärsiä kaikista niistä kivuista. Täällä Alabamassa minulle on sanottu, että kun nainen tulee raskaaksi, hänen kehonsa ei enää ole hänen. Olen eri mieltä. Kukaan muu ei voi kantaa minun arpiani minun puolestani. Olen elänyt tässä kehossa 31 vuotta ja tunnen sen vahvuudet ja heikkoudet paremmin kuin kukaan muu.

Nyt Dina Zirlottilla on perhe, johon kuuluu kolme tytärtä. Kertomalla tarinaansa hän haluaa suojella tyttäriään, jotta he eivät koskaan joutuisi kokemaan samaa kohtaloa kuin hän.

 

Lue myös:

    Uusimmat